Tønder opgiver protest: BSV-sejr står ved magt

Mathias Hove Andersen 

TM Tønder har valgt ikke at indgive en skriftlig protest efter søndagens nederlag til Bjerringbro-Silkeborg

HÅNDBOLD TM Tønder oplyser onsdag i en pressemeddelelse, at klubben har droppet at indgive en skriftlig protest til Dansk Håndbold Forbund (DHF), selvom sønderjyderne nedlagde en mundtlig protest efter søndagens nederlag på 31-32 til BSV.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Dette kan for nogen måske virke uforstående. Men vi har i stedet valgt at holde skarpt fokus på de meget vigtige kampe, som ligger forude i de kommende runder. Det vil tage mange ressourcer og skabe meget »virak« med et sagsforløb, lyder det fra TM Tønder.

Dommerbordet stoppede tiden
Tønders sportslige ledelse mente i første omgang, at BSV havde fået lov til at tage fire timeouter i opgøret, hvilket er en mere end tilladt.

Forvirring opstod i første halvleg, hvor BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen afleverede det grønne kort, men lige inden havde dommerbordet stoppet tiden på eget initiativ, fordi en tilskuer havde fået et ildebefindende.

Mens tilskueren blev hjulpet ud af hallen, stod begge hold samlet hver for sig i det, der lignede en klassisk timeout, men BSV fik det grønne kort tilbage, fordi det var dommerbordet, der havde stoppet tiden.

Der var derfor ikke tale om en gældende timeout.

Gråzone i regelsættet
Tønder-træner Torben Sørensen har tidligere forklaret til Midtjyllands Avis, at kritikken af forløbet var rettet mod DHF’s observatør og ikke BSV.

- Vi er dog af den klare overbevisning, at det er meget uheldigt for håndbolden, at der er en gråzone i regelsættet. Derfor udarbejder vi også en redegørelse om sagsforløbet, som bliver sendt til Dansk Håndbold Forbund. TM Tønder ønsker at kigge fremad, og vil gerne bidrage til, at lignende episoder ikke opstår i fremtiden. Vi synes ikke, at det er fair, at der sker en ulige fordeling af fordele mellem to hold, lyder det videre fra TM Tønder.

BSV spiller næste ligakamp onsdag aften klokken 18.30, hvor HC Midtjylland gæster Jysk Arena.