På trods af kulde: Ingen udsigt til at kunne skøjte på søerne

Martin Hove Thomsen 

Biolog fra Silkeborg Kommune tvivler på, at søerne når at fryse så meget, at man forsvarligt kan kaste sig ud på en skøjtetur

SILKEBORG Hvis man havde et håb om at finde skøjterne frem og få sig en god, gammeldags skøjtetur på søerne i Silkeborg, så er denne artikel formentlig skuffende læsning.

Kristoffer Jørgensen, der er biolog hos Teknik- og Miljøafdelingen hos Silkeborg Kommune, forventer nemlig ikke, at isen når at blive tyk nok.

- Vi har slet ikke målt tykkelsen på isen endnu. Og herfra hvor jeg sidder, kan jeg se, at der stadig er blank vand og bølger på Silkeborg Langsø, siger biologen.

Sneen isolerer
Han fortæller, at isen skal være mellem 15-20 centimeter, før kommunen går ud og anbefaler, at man skøjter løs.

- Sneen, der ligger på isen, har en isolerende virkning, og så slår kulden ikke igennem. Vandet i sig selv er jo også plusgrader, forklarer Kristoffer Jørgensen.

Selv om der også resten af ugen er masser af isnende kulde på vej til landet, tror biologen ikke på, at isen bliver tyk nok.

- Lokalt vil der muligvis være steder, hvor isen kan blive op til 10 centimeter tyk. Men de 15-20 centimeter tror jeg ikke, vi når op, siger han.

Indtil videre bør man altså holde sig langt fra at bevæge sig ud på isen rundt omkring.