Lars Larsen har indtaget Dubai

Bjarne Gregersen 

Svejbæk-købmanden har åbnet sin første butik i Dubai

SILKEBORG/DUBAI Svejbæk-købmanden Lars Larsen har indtaget endnu et land, nemlig Dubai, hvor han nu har åbnet landets første Jysk-butik.

Dermed er der nu Jysk-butikker i 50 lande på verdensplan.

Siden den første butik åbnede i Aarhus i 1979, har Jysk rundet mange milepæle, og med en Jysk-butik i land nummer 50 er endnu en milepæl nået.

- JYSK har en klar ambition om at blive en af verdens mest udbredte butikskæder. Nu er vi halvvejs til de 100 lande, så vi er godt på vej. Så længe vi kan blive ved med at give kunderne et godt tilbud med et fornuftigt overskud, har vi mulighed for at investere i, at forretningen kan vokse til endnu flere markeder, så det bliver vi selvfølgelig ved med, siger Lars Larsen, ejer og grundlægger af Jysk.

I 2017 rundede JYSK 2.500 butikker på verdensplan, hvilket blev markeret med en storstilet fejring i mange lande. Milepælen med 50 lande bliver ligeledes fejret med en international kampagne med fokus på Jysks udbredelse.

- Hver gang vi åbner en ny butik, skaber vi lokale arbejdspladser og bidrager på den måde til lokalsamfundet. Samtidigsikrer vi for, at folk i området får let adgang til at indrette deres hjem i skandinavisk og moderne stil med møbler, der er til at betale. Det er vores mission, at vi skal være et godt tilbud for alle uanset økonomi, siger Lars Larsen.

I Dubai er det ikke Jysk, der selv står for driften, men en lokal franchisetager.

- Vores franchisekoncept findes i dag i over 20 lande, og det er med til at få Jysk ind på markeder, hvor der er brug for lokale markedseksperter for at drive en fornuftig forretning. Dubai blev faktisk allerede afprøvet for ti år siden, men nu står nye folk klar til at udbrede Jysks koncept. Nogle gange kræver det bare mere end et enkelt forsøg at få succes. Det ved jeg alt om, siger Lars Larsen.

Længere ude i fremtiden er der også flere nye lande på vej i Jysk-regi, blandt andet Irland som et af de allersidste lande i Europa.

Jysk har over 22.000 medarbejdere i 50 lande. I Tyskland og Østrig hedder butikkerne Dänisches Bettenlager, i resten af verden Jysk.

Jysk er ejet af den danske købmand Lars Larsen, der står bag en række virksomheder med en samlet omsætning på 29,9 milliarder DKK. Jysks omsætning er på 24,97 milliarder DKK.