Rødt kort kostede SIF dyrt i Farum

Michael Helligsø 

En stor blunder af målmand Thomas Nørgaard blev afgørende i 3-1 nederlaget FC Nordsjælland

FODBOLD I 70 minutter så det ud til, at Silkeborg IF skulle hente det første point på udebane mod FC Nordsjælland siden 2009.

Stillingen var 1-1, men så lavede målmand Thomas Nørgaard, der ellers havde stået fint indtil da, en kæmpe fejl.

Først sparkede han et udspark i ryggen af en medspiller, og derefter parerede han med hænderne en afslutning fra en FCN-spiller uden for feltet.

Det kostede et rødt kort for SIF, der blev straffet dobbelt lige efter.

Det efterfølgende frispark kunne indskiftede Peter Friis Jensen ikke bokse langt nok væk, og riposten fik Nicklas Strunck med stort besvær skovlet over stregen til 2-1.

SIF-lejren mente ellers, at Dennis Flinta fik reddet bolden, inden den krydsede stregen, men det mente dommer Jakob Kehlet ikke.

Efter 2-1 målet havde værterne masser af chancer til at lukke kampen. Det skete dog først i overtiden, da Nikolai Baden scorede sikkert på en friløber til slutresultatet 3-1.

Få minutter forinden ville SIF have haft straffespark, da den indskiftede debutant Alex blev væltet omkuld.

Det lignede et straffespark, men omvendt stod brasilianeren i mistænkelig offsideposition i situationen.

Det var dog helt rimeligt, at FCN vandt kampen, og det var også værterne, der allerede i det 9. minut kom på 1-0 ved Ernest Asante.

Blot to minutter senere svarede SIF igen. Vladimir Rodic blev nedlagt i feltet, og på det efterfølgende straffespark scorede Davit Skhirtladze sikkert.

Men flere scoringer blev det altså ikke til for SIF, der tabte for første gang i 2018.