Art palette and brushes with a lot of colors

Elever skal lære at lege med afdød Silkeborg-kunstner

Christian Kloch Larsen 

Alle børn, der begynder i første klasse på landets skoler, skal lære om Asger Jorns univers. Museum Jorn står bag det landsdækkende undervisningsprojekt. Nordea-fonden støtter med 4,8 millioner kroner

100.000 skoleelever over hele landet skal efter sommerferien lære at lege med Asger Jorn.

I begyndelsen af det kommende skoleår modtager elever, der begynder i første klasse på landets skoler, nemlig bogen »100 Jorn eksperimenter – vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet«.

Museum Jorn i Silkeborg står bag det landsdækkende undervisningsprojekt, som handler om at udbrede Jorns kreative og kunstneriske univers til børn og voksne i alle samfundslag i hele Danmark. Nordea-fonden støtter projektet med 4,8 millioner kroner, så i alt 200.000 børn dermed gratis får bogen udleveret. De første 100.000 bøger bliver udleveret i 2018 og de næste 100.000 i 2019.

- Jorn argumenterede for, at kreativ og kunstnerisk tankegang er lige så centralt for det enkelte menneske og vores samfund som naturvidenskab, økonomi og politik, siger direktør for Museum Jorn, Jacob Thage, om baggrunden for projektet. Nordea-fonden støtter ifølge direktør Henrik Lehmann Andersen projektet, fordi fonden generelt bakker op om initiativer, der fremmer leg og kreativitet i børns hverdag.

- Asger Jorns værker, arbejdsmetoder og kunstneriske univers kan stadig inspirere børn til leg og kreativitet. Med bogen får børn, forældre og skoler nu redskaberne til selv at eksperimentere med Jorns teknikker. Både i skolen og hjemme ved køkkenbordet. Vi håber, at projektet vil inspirere en ny generation af børn til flere kreative aktiviteter, siger han.

Bogen »100 Jorn eksperimenter - vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet« bliver udgivet sammen med et webunivers for alle børn i indskolingen og deres forældre.