BSV tabte europæisk drama i sidste sekund

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg var meget tæt på at få point med fra den svære udekamp i Minsk

HÅNDBOLD Lørdag aften var Bjerringbro-Silkeborg på besøg hos SKA Minsk i EHF Cuppens gruppespil, og nøglekampen endte med en smal sejr til hjemmeholdet på 27-26.

Gæsterne var dog meget tæt på at snuppe et enkelt point i Hviderusland, og det var først i sidste sekund, at kampen blev afgjort.

På trods af nederlaget er BSV forsat på andenpladsen i gruppen med fire point efter fire kampe. Minsk følger lige efter med tre point.

Tæt første halvleg
BSV’erne fik en god start på opgøret og scorede kampens to første mål, men da Minsk-stjernen Uladzislau Kulesh fik skudt sig varm, kom hjemmeholdet på 4-4 efter syv minutters spil.

Den efterfølgende periode var en åben slagudveksling, hvor de to mandskaber skiftedes til at føre med en enkelt pind, men fem minutter før pausen havde værterne fået slået et hul på tre mål, og BSV var pludselig i problemer.

Indskiftede Sebastian Frandsen nåede dog at blive noteret for to redninger inden pausefløjtet, og Minsk måtte tage til takke med en smal føring på 15-14 efter de første 30 minutter. Efter pausesignalet havde lydt, var Nikolaj Markussen tæt på at udligne direkte på frikast, men Minsk-keeperen fik afværget forsøget fra BSV-profilen, der havde spillet en flot første halvleg og vist stort overblik.

BSV kæmpede sig tilbage
BSV fik dog en skidt start på anden halvleg, hvor det blot blev til to scoringer på 12 minutter, og cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen tog derfor timeout ved stillingen 21-16 til Minsk.

Gæsterne havde stor gavn af spilstoppet, og efter tre BSV-scoringer på stribe var det Minsk, som måtte tage timeout ved stillingen 21-19, og så stoppede stimen.

Hjemmeholdet fik igen etableret et forspring på fire mål, men BSV’erne nægtede at give op, og fire minutter før tid kunne Nikolaj Markussen bryde igennem og udligne til 25-25.

Dramatisk afslutning
Heldet var dog ikke med gæsterne i slutfasen, hvor værterne fik lov til at trække det sidste angreb i lang tid.

Efter en timeout missede hjemmeholdet, og i kontrafasen kom Nikolaj Markussen frem til en afslutning, men bagspillerens skud blev snuppet, og Minsk formåede akkurat at vinde kampen med 27-26.

BSV skal sigte efter at blive blandt de tre bedste toere på tværs af de fire puljer for at gå videre til knockout-fasen.