Store kulturrigdomme i Rusland

Mange oplevelser i de to store kulturelle metropoler Skt. Petersborg og Moskva på en rejse fra 20.-26. september

Den Russiske Føderation er verdens største land. Det er dog ikke kun størrelsen, der gør Rusland bemærkelsesværdig, men bestemt også den fængslende kultur og drabelige historie.

Verdenskendte navne som Dostojevskij, Tolstoj, Ivan den Grusomme, Lenin og mange flere har på hver sin måde medvirket til at sætte sit præg på landet samt markeret sin position over for hele verden.

Læserklubben har i samarbejde med Sørens Rejser og med OurWorld A/S som teknisk arrangør lavet en rejse til dette mægtige land.

Vi koncentrerer os om Skt. Petersborg, landets kulturelle centrum gennem århundreder med Peter-Paul-fæstningen og Vinterpaladset, og om Moskva, det politiske og historiske centrum med Den Røde Plads, Vasilijkatedralen og Lenins Mausoleum.

Busopsamling til Billund
Torsdag 20. september er der busopsamling i Kjellerup, Silkeborg, Ikast og Herning til Billund Lufthavn, hvorfra SAS flyver klokken 09.45 via Stockholm til Skt. Petersborg med ankomst klokken 14.15. Vi kører direkte til Hotel Oktyabrskaya.

Hotellet er centralt beliggende cirka et kvarters gang fra Nevsky Prospekt, byens hovedgade, der er 25 meter bred, fire kilometer lang og anlagt i 1710 af Peter den Store.

Nevsky Prospekt er en af Ruslands mest kendte gader, hvor man blandt andet finder fremragende arkitektur og spændende indkøbsmuligheder. Vi slentrer en lille tur i nærområdet. Aftensmad på hotellet.

Fortidens mægtige zarer
Fredag morgen henter bussen os og vi oplever den enorme hovedgade, krydser broen til øen Vasilievsky, der er den største ø i byen og stedet, hvor mange russiske bryllupper finder sted. Vi fortsætter til byens højeste bygning - katedralen, hvor de russiske zarer er begravet. I 2006 blev Prinsesse Dagmar af Danmark flyttet fra Roskilde Domkirke hertil for at ligge sammen med sin mand, den myrdede zar Alexander III.

Vi besøger også Peter-Paul-fortet, der i 1703 blev bygget som beskyttelse mod den svenske flåde og senere som fængsel for vigtige politiske fanger. Den første indsatte var forøvrigt zarens egen søn.

I dag er det nænsomt restaureret og fungerer som museum. Også Eremitagen, et af verdens største kunstmuseer, befinder sig her.

Næste stop er ved bronzestatuen af Peter den Store - byens grundlægger.

Herefter kører vi til St. Isaacs Katedral, der er Ruslands største. Det imponerende bygningsværk er over 100 meter højt og tog 40 år at færdiggøre.

Dagens sidste stop er ved det berømte og smukke vinterpalads, kønt beliggende på floden Nevas bred.

Den rene overdådighed
Lørdagens udflugtsmål er Peterhof, en mindre by i udkanten af Skt. Petersborg. Byen er klart domineret af Romanov-familiens sommerpalads, der er den rene og skøre overdådighed inspireret af Versailles og bygget med det formål at imponere og underholde tusindvis af gæster.

Huset Romanov var Ruslands sidste zar og familien herskede i mere end 300 år. Vi skal udforske området, der byder på kunstneriske haver, en overflod af skulpturer og fontæner.

Først på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Med toget til Moskva
Søndag morgen efter morgenmaden tager vi toget til Moskva. Turen tager godt fire timer, og vi kan nyde udsigten til landets enorme landbrugsarealer og landskabet med skove, landsbyer og søer.

Fremme i Moskva kører vi til Hotel Delta Izmailovo, der er vores hotel under opholdet i Moskva. Efter indtjekning er der tid til at se lidt på området sammen med rejselederen.

Mandag tager vi på en hel dags sightseeing i Moskva. Karakteristiske løgkupler, bygninger fra Ivan den Grusommes tid i 1500-tallet, imponerende museumsbygninger og massiv, firkantet sovjetarkitektur sætter præg på byen. Moskva er imidlertid også en grøn by med mere end hundrede parker og haver.

Byen har været landets politiske, kulturelle, finansielle, uddannelsesmæssige og transportmæssige centrum i mere end 850 år.

Den Røde Plads
Naturligvis vil denne dag også bringe os til Den Røde Plads, omkranset af spændende bygninger - blandt andet Vasilij-katedralen og det massive Lenin-mausoleum, bygget i granit.

Gennem tiden har de siddende herskere/regeringer brugt pladsen til magtdemonstrationer af stor kaliber. I dag er det turisterne, der dominerer stedet.

Vi bevæger os rundt med bus og ser og hører om flere af byens talrige seværdigheder, herunder St. Basil katedralen, Lenins Mausoleum og det frygtede KGB hovedkvarter - udefra.

Dagen slutter med et flodkrydstogt på Moskvafloden, før vi returnerer til hotellet og aftensmaden.

Magtens centrum
Kreml er på én gang magisk smuk og lidt hemmelighedssfuldt. Her i magtens centrum har den russiske præsident sin officielle residens. Den ældste kerne af bygningerne er fra 1400-tallet. Formiddagen bruges på at se nærmere på bygningerne og høre historierne. Ved 13-tiden kan man vælge at følge bussen tilbage til hotellet eller tage rundt på egen hånd. Du er også velkommen til at følge med rejselederen - denne gang med offentlige transportmidler og for egen regning.

Vi mødes igen først på aftenen til fælles middag.

Onsdag morgen efter tidlig morgenmad er der afgang mod lufthavnen, hvorfra vi flyver klokken 09.45. Via Riga lander vi i Billund klokken 13.50. Herfra bus tilbage til hjembyerne.

Inkluderet i prisen
Prisen for denne spændende rejse er 11.495 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 1700 kroner.

I prisen er inkluderet:

Bus til Billund Lufthavn t/r

Fly Billund-Skt. Petersborg/Moskva-Billund

Lufthavnsskatter pr. 13/3 2017

Transfer fra lufthavn-hotel

Tre nætter i Skt. Petersborg

Udflugter i Skt. Petersborg iflg. program

Tog Skt. Petersborg-Moskva

Transfer station-hotel

Tre overnatninger i Moskva

Udflugter inkl. flodcruise

Seks gange morgenmad

Seks gange aftensmad

Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Lokalguider på udflugterne

Det er lidt besværligt at få visum til Rusland for man skal møde personligt op på ambassaden i København. Vi laver en tur ud af det og inviterer alle til samlet at køre i bus til hovedstaden torsdag 9. august.

Se det fulde program på eller rekvirer det på avisen.

Prisen inkluderer ikke:

Forsikringer (en rejseforsikring er obligatorisk ved indrejse til Rusland)

Selve viseringen (490 kroner med forbehold for ændring)

Måltider ikke nævnt i beskrivelsen

Drikkepenge -forvent cirka 20 kroner per dag

Drikkevarer.

Tilmelding til Læserklubben på [email protected] eller på tlf. 96263756/87228469