SIF var som nat og dag mod FCM

Mathias Hove Andersen 

FC Midtjylland afgjorde lokalopgøret på to hjørnespark i en ensidig første halvleg, men SIF’erne bed fra sig og scorede efter pausen

FODBOLD Der var stor forskel på de to halvlege, da SIF mandag aften tabte 1-2 til FC Midtjylland foran 2917 tilskuere på Jysk Park.

Gæsterne satte sig på kampen fra første fløjt, og der var straks optræk til flere store muligheder. Tættest på var Mikkel Duelund, der ramte stolpen efter små 10 minutters spil, men indledningsvis var heldet med SIF’erne,

Føringsmålet kom dog i det 24. minut, hvor Jakob Poulsen tog et hjørnespark i gæsternes venstreside. bolden fik lov til at passere til bagstolpen, hvor Kian Hansen dirigerede kuglen over stregen.

10 minutter senere var den gal igen. Denne gang tog Jakob Poulsen et hjørnespark i den modsatte side, hvor FCM-kaptjanen valgte en halvflad variant, som snød hjemmeholdet. Bolden blev sendt skråt tilbage til Mikkel Duelund, som ugeneret kunne sparke bolden ind fra en helt fri position i feltet.

SIF’erne havde nærmest ikke været i nærheden af gæsternes mål inden pausen, men hjemmeholdet kom meget bedre ud til anden halvleg, og i det 52. minut reducerede Vladimir Rodic til 1-2. Kantspilleren blev sat i scene af Davit Skhirtladze, som fandt Vladimir Rodic med en præcis aflevering, og montenegrineren tog et træk til siden, inden han sendte bolden forbi Jesper Hansen i FCM-målet.

I den efterfølgende periode truede indskiftede Gustaf Nilsson flere gange i gæsternes målfelt, men det blev ikke for alvor farligt.

Som halvlegen skred frem, fik FCM’erne bedre greb om tingene, og den store chance for at udligne udeblev, hvorfor SIF endte med at tabe 1-2.

Nederlaget betyder, at SIF’erne bliver på 10.-pladsen med 27 point efter 24 runder. Inden grundspillets to sidste kampe er der fem point op til AaB, som indtager den eftertragtede sjetteplads, som giver adgang til mesterskabsspillet.