Udlændingenævn: Yiming-sag er en ommer

Kenneth Husum 

- En milepæl for os, siger Yimings danske stedfar

Udlændingenævn: Yiming-sag er en ommer

SILKEBORG Udlændingenævnet sender nu Yiming Lius sag tilbage til Udlængestyrelsen.

- Det er en ommer. Det er vist den enkleste måde at sige det på, konstaterer Kjeld Gaard-Frederiksen, der er Yimings Lius danske stedfar.

Yimings sag vakte opmærksomhed over hele landet, da det kom frem, at den kun 14-årige elev på Hvinningdalskolen stod til udvisning af landet.

Kjeld Gaard-Frederiksen fandt sin kinesiske kone i forbindelse med en udstationering ved Forsvaret i Bahrain. I 2016 søgte parret om familiesammenføring for Yiming, men fik et halvt år senere afslag på ansøgningen.

Udlændingestyrelsen mente ikke, at Yiming kunne integreres i det danske samfund, og derfor skulle hun forlade landet inden for syv dage, ellers ville hun blive anholdt. Hun var på det tidspunkt på vej ind i en almindelig klasse på Hvinningdalskolen.

I sidste øjeblik gik Udlændingenævnet ind i sagen og satte udvisningen i bero. Nu har nævnet gennemgået sagen og sender den tilbage til Udlændingestyrelsen.

- Udlændingenævnet har valgt at tilbagevise sagen, fordi der netop bliver lagt vægt på hendes gode skolegang her i Silkeborg. Udlændingenævnet finder frem til, at hun har udsigt til at opnå en vellykket integration i Danmark, siger Kjeld Gaard-Frederiksen.

Altså den stik modsatte konklusion af det Udlændingestyrelsen nåede frem til.

Det er uvist, hvornår Udlændingestyrelsen får genbehandlet sagen. Der vil formentlig først være en afgørelse til efteråret.

- Det er en væsentlig milepæl for os. For der ville ikke ske noget, før Udlændingenævnet havde taget stilling til vores sag, siger Kjeld Gaard-Frederiksen.