Advarsel om falsk politimand på Facebook

Morten Hallstrøm 

To borgere blev i går kontaktet af en falsk politimand, der ønskede at få udleveret cpr-nummer og en kopi af Nem-id-kort

IKAST En 67-årig mand fra Ikast lod sig ikke narre, da han onsdag ved 08.30-tiden blev kontaktet på Facebook af en falsk politimand.

Politikommissær Kjeld Nedergaard fra Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at vedkommende i den anden ende sendte et billede af et politikort samt oplysninger om, at han hed Preben Nielsen og var fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Han kom fra Nykøbing Mors, så han måtte jo i givet fald have langt til arbejde, fortæller Kjeld Nedergaard.

Profilbilledet viste en politimand med en schæfer-hund ved siden af. Vedkommende kom med en historie om, at den 67-åriges ven var blevet hacket, og at der ville blive hævet 25.000 kroner fra hans konto. Derfor behøvede politimanden den 67-åriges CPR-nummer.

Den 67-årige afviste og oplyste, at Ikast Politi kunne sende en mand ud, hvis det var nødvendigt. Herefter stoppede korrespondancen.

Senere på dagen, nemlig klokken 18.15, blev en 50-årig mand fra Herning kontaktet på samme vis. Vedkommende udgav sig for at være fra Københavns Politi, og han ønskede at få tilsendt en kopi af den 50-åriges Nem-id.

Den 50-årige nægtede, hvilket var en god idé.

Kjeld Nedergaard advarer nu folk om aldrig at udlevere personfølsomme oplysninger såsom personnummer, kontonummer eller Nem-id, hvis man bliver kontaktet på telefon eller computer. Han fortæller, at politiet næsten ugentligt har sager, hvor folk er blevet narret til at udlevere personfølsomme oplysninger.

Politiets centrale efterforskning i Holstebro er sat på den nye sag. Kjeld Nedergaard er ikke i tvivl om, at det var den samme falske politimand, der var på spil på Facebook onsdag.

- Jeg tror på, at vi får fat i vedkommende, siger han.