Den store blæsedyst

14 brassbands dyster lørdag ved årets Silkeblæs i Jysk Musikteater og i Kedelhuset

MUSIK Lørdag er der Silkeblæs i Silkeborg og denne gang vil 14 blæseorkestre dyste i blæs og takter dagen igennem og om aftenen bliver det bedste brass-band kåret ved en stor gallakoncert.

Blandt de 14 brass-bands er nogle af landets bedste - blandt andre Concord Brass Band, Lyngby-Taarbæk Brass Band og Aarhus Brass Band.

Silkeblæs er en koncertkonkurrence, hvor orkestrene hver især leverer et koncertprogram af en halv times varighed. Koncerterne foregår i både Jysk Musikteater og i Kedelhuset, og alle koncerter er åbne for publikum samtidig med, at de bedømmes af et panel af danske og internationale dommere.

Og da opførelserne bedømmes på både musikalsk udførelse samt underholdningsværdi kan publikum forvente en række spændende og meget forskellige koncerter.

Ved årets Silkeblæs-konkurrence deltager både blæseorkestre fra Silkeborg-området, juniorbands og som nævnt også nogle af landets allerbedste brassbands.

Sejs Blæserne har siden 1990 arrangeret Silkeblæs. Ildsjælen bag det hele er kornetist Jan Nørgaard, som etablerede Sejs Blæserne tilbage i 1979 og har været Sejs Blæsernes faste dirigent gennem alle årene.

kloch