Kultur i børnehøjde

KULTUR Kulturinstitutionerne i Silkeborg og omegn åbner søndag dørene til Børnenes Kulturdag, hvor alle børn kan invitere deres forældre på Kunstcentret Silkeborg Bad, Museum Jorn, Museum Silkeborg, Papirmuseet, Høgdal, Den Kreative Skole eller til aktiviteter på Silkeborg Bibliotek.

På kunstcentret kan man deltage i Fuglene på Badet, som er en workshop ledet af keramiker Gerd Baarstrøm.

På Museum Jorn viser kunstformidlerne dagen igennem rundt i udstillingen Ler og i værkstedet kan børnene eksperimentere og lege med kunst.

På Museum Silkeborg kan man lære Tollundmanden bedre at kende. Der er fortællinger om Tollundmanden og i museets værksted vil der være en tegnekonkurrence om, hvordan han så ud, og man kan lave Tollundmanden af bivoks.

På Papirmuseet kan man fremstille papir af gamle klude og gå på skattejagt.

På Høgdal ved Salten Skov kan man lege lege som i gamle dage, slå reb, trække tov, spise pandekager fra brændeovnen og få en tur i hestevognen.

I anledningen af Børnenes Kulturdag kan man på Silkeborg Bibliotek prøve forskellige gratis aktiviteter. Temaet for dagen er kroppens indre og man kan for eksempel prøve at placere kroppens organer rigtigt, finde vej gennem fordøjelsessystemet med små Ozobotter eller tage virtual reality briller på og forvandle sig til en mikroskopisk celle, der kan tage på en rejse ind i vores fantastiske krop.