Musikkorps med folkdiva i bilhus

Prinsens Musikkorps giver koncert sammen med sangerinden Helene Blum og violinisten Harald Hauggard i Bilernes Hus

MUSIK Prinsens Musikkorps er søndag tilbage i Bilernes Hus i Silkeborg, hvor den næste koncert i rækken af Salling Bank Master Series i Silkeborg er med den danske folkdiva Helene Blum og Harald Haugaard Ensemble.

Selv om Helene Blum og Harald Haugaard især boltrer sig inden for folk-genren, skal publikum ikke forvente folkemusik i traditionel forstand til koncerten med Prinsens Musikkorps.

Publikum kan til gengæld godt se frem til nye musikalske oplevelser, hvor blandt andet Carl Nielsen bliver fortolket.

Fine fortolkere
Ensemblet har sammen med Helene Blum og violinisten Harald Haugaard allerede etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition. Så der er lagt op til en unik oplevelse, når Prinsens Musikkorps og Helene Blum og Harald Haugaard Ensemble smelter sammen.

- Harald Haugaard er et energibundt på scenen, og Helene Blum synger bare fantastisk dejligt, siger Gert Skovlod Hattesen, trompetist i Prinsens Musikkorps.

Vundet flere priser
Harald Haugaard er en af de førende folk-musikere i Europa og har vundet en stribe priser, blandt andet »Årets instrumentalist« ved Danish Music Award i Folk. Selv om Helene Blum og Harald Haugaard Ensemble boltrer sig inden for folk-genren, skal publikum ikke forvente folkemusik i traditionel forstand til koncerten med Prinsens Musikkorps. Publikum kan til gengæld godt forvente en koncert med nye oplevelser, hvor blandt andet Carl Nielsen bliver fortolket.

- Forbinder man folk med folkedanserdragter, så bliver man skuffet. Harald Haugaard er nemlig en helt unik musiker, der formår at blande forskellige stilarter som folk, jazz og klassisk og så skabe sit helt eget musikalske univers, forklarer Gert Skovlod Hattesen og tilføjer.

- Koncerten med Harald Haugaard og Helene Blum Ensemble falder rigtig fint i tråd med det, vi gerne vil med Salling Bank Master Series, nemlig på den ene side at vise Prinsens Musikkorps’ enorme alsidighed og samtidig give publikum en musikalsk oplevelse af høj klasse.