Sønderjyske sendte SIF i armene på AGF

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF skal møde AGF i gruppespillet. Det står klart efter Sønderjyskes sejr over Lyngby

FODBOLD Sønderjyske vandt søndag med 1-0 over Lyngby, og selvom der fortsat resterer en enkelt kamp i Superligaens grundspil, står det nu klart, at Silkeborg IF og AGF tørner sammen i det efterfølgende gruppespil.

SIF’erne er nu sikre på at ende i pulje 1, og det samme gælder AGF. Begge hold kan maksimalt slutte på 31 point, hvilket er det samme som OB og Sønderjyske, men de to sidstnævnte hold har en markant bedre målscore, og der skal derfor ske meget store sensationer i næste spillerunde for at ændre på det.

Det er fortsat usikkert, hvem de to øvrige modstandere i puljen bliver. I bunden bliver der enten tale om FC Helsingør, Randers FC eller Lyngby, som er i spil til sidstepladsen, mens AC Horsens, Hobro IK, OB, AaB og Sønderjyske bejler til syvendepladsen.

Den sværeste pulje
Efter 26 runder avancerer de seks øverste hold i Superligaen til mesterskabsspillet, og de otte nederste indtræder i gruppespillet. Her bliver holdene fordelt i to puljer.

Holdet på syvendepladsen kommer i samme pulje som nummer 10, 11 og 14, mens de øvrige hold havner i den anden pulje.

I øjeblikket ligger SIF på 11.-pladsen, og holdet er dermed under stregen i pulje 1 med 28 point, hvilket er det samme antal som AGF på 10.-pladsen - lige over stregen.

I den modsatte pulje er der meget større spredning og markant bedre chancer for at undgå playoffkampe. Med den øjeblikkelige stilling er Lyngby næstsidst i pulje 2 med 20 point, og holdet er dermed hele 11 point efter Sønderjyske, som ligger over stregen.