Nikolaj Øris.

BSV måtte slide hårdt for sejren i Thisted

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg smed en stor føring væk, men holdet hentede alligevel den syvende ligasejr i træk

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg hentede mandag aften den syvende ligasejr i træk, da Mors-Thy Håndbold indkasserede et smalt nederlag på 26-30 foran 1012 tilskuere i Thyhallerne.

BSV fastholder dermed tredjepladsen, og sidste sæsons bronzevindere er nu oppe på 34 point efter 23 kampe.

Forspringet ned til TTH Holstebro på fjerdepladsen er på syv point. De nærmeste forfølgere har dog en kamp i hånden. Den afvikles tirsdag aften, hvor Århus Håndbold gæster Gråkjær Arena.

Rasmussen lukkede af
Kampen i Thisted fik en lige indledning, og efter ni minutters spil var stillingen 5-5, men BSV skruede op for tempoet og distancerede hjemmeholdet, der kæmpede for at hænge på i den efterfølgende periode.

Nordvestjyderne kunne dog ikke matche gæsterne, og seks minutter før pausen var stillingen 8-15, hvilket Søren Rasmussen havde stor andel i. Den rutinerede BSV-keeper blev noteret for otte redninger i første halvleg, og målmanden snuppede blandt andet to straffekast.

Mors-Thy kom dog tilbage og udnyttede et udfald fra BSV, hvorfor pausestillingen var 12-15.

Spænding om udfaldet
BSV kom skidt ud til anden halvleg, hvor Michael V. Knuden brændte to store chancer, og efterfølgende smed Nikolaj Markussen bolden væk to gange. Det straffede hjemmeholdet prompte, og fire minutter efter pausen var der udlignet til 15-15.

Sebastian Skube sled sig efterfølgende til to straffekast og scorede også selv en enkelt gang. Sideløbende afværgede Søren Rasmussen igen et straffekast fra værterne, og så var BSV i front med tre. Den føring blev dog hurtigt neutraliseret, og et kvarter før tid var stillingen 20-20.

Helt lige var det også efter 50 minutter, da BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen tog timeout, men i slutfasen trak gæsterne det længste strå og vandt med fire overskydende mål. Det skyltes især en sygdomsramt Nikolaj Øris, som lynede seks gange efter pausen og blev topscorer med syv mål. Indskiftede Sebastian Frandsen nåede også at byde ind med en lille håndfuld redninger i målet.