Storalarm afløst af hurtig slukning af brand

Adam Haff 

Brand i Skolegade var hurtigt slukket. Brandfolk rykkede også ud til containerbrande

SILKEBORG/LINå Brandfolkene var klar på det helt store, da der lørdag eftermiddag 13.45 blev slået alarm fra en etageejendom i Skolegade 51.

Men det viste sig heldigvis at være en hurtig og overkommelig opgave.

I en lejlighed var der opstået ild i en stikkontakt. Det fik beboeren og en bekendt til at forlade boligen og sørge for at døre og vinduer var lukket.

Da brandfolkene nåede frem var der stadig ild i kontakten og i en dørkarm. Men det var ikke værre end, at branden kunne slukkes med en liter vand, fortæller indsatsleder Allan Riisberg.

Branden opstod formentlig, fordi der var en dårlig forbindelse i stikkontakten og fordi den både skulle levere strøm til en mikroovn og en miniovn.

Lejligheden blev røg- og sodskadet. En elektriker blev rekvireret og et skadesservicefirma blev sat til at rengøre boligen.

Brand og Redning var også ude til to containerbrande. Fredag 21.40 blev brandfolkene kaldt til Linåtoften i Linå.

Her var der gået ild i en af tre runde flaske- og papircontainere. En papircontainer udbrændte.

Lørdag aften 20.44 blev der ringet 112 fra Lindeparken i Silkeborg. Her havde et vidne efter at have bemærket røg fra et affaldsskur trukket den brændende container ud i det fri.

- Det var rigtigt fint gjort, for dermed blev det forhindret at branden kunne brede sig til de øvrige containere og skuret, siger Allan Riisberg.

Det tog ikke lang tid at slukke branden, men containeren udbrændte.

Politiet i Silkeborg ved ikke, hvad der startede de to containerbrande. Lindeparken og Lupinvej har været ramt af påsatte brande. Og så sent som 17. februar udbrændte et helt affaldsskur med ni store containere i Lindeparken.