Sværere at få frivillige indsamlere

TEKST og FOTO: Kenneth Husum 

Kræftens Bekæmpelse håber på at få flere unge til at melde sig som indsamlere til landsindsamlingen den 8. april

SILKEBORG Det bliver sværere at skaffe frivillige indsamlere, og Kræftens Bekæmpelse håber nu på, at få flere unge til at gå med indsamlingsbøtterne. når der 8. april er landsindsamling.-

- Vi har 200 ruter, og de senere år er det blevet sværere at få indsamlere nok. Sidste år manglede vi indsamlere til 40 ruter. Det var et stort fald i forhold til tidligere. Og når vi ser på tilmeldingerne på nuværende tidspunkt, så ligger vi bagefter tilmeldingerne på samme tidspunkt sidste år, siger Rikke Evers, der de sidste fire år har været indsamlingsleder for Kræftens Bekæmpelse i Silkeborg.

Lokalforeningen prøver nu at få flere unge til at tage ruter.

Aftale med skoleklasse
Der bliver hvervet indsamlere på Silkeborg Gymnasium og lavet forskellige fremstød på Facebook.

Og for første gang er der lavet en aftale med en skoleklasse om at samle ind. Der er en aftale med en 8. klasse på Vestre Skole, hvor forældrene bakker op ved at sponsorere elevernes indsamling, så de samtidig tjener penge til en kommende lejrskole.

Det er frivilligt for eleverne at deltage, men en del har allerede skrevet sig op til ruter.

- Jeg skal ikke noget om søndagen og så kan jeg hjælpe andre, siger Asbjørn Husum Trier fra 8.b.

- Vi kan tjene penge til vores lejrskole, og så går det samtidig til et godt formål, tilføjer klassekammeraten Toke Rind, hvis bedstemor lige har været igennem et kræftforløb. Det er en ekstra motivation for at hjælpe med at samle ind.

Rikke Evers håber, at Kræftens Bekæmpelse kan få et samarbejde med flere skoler.

Hun peger på flere årsager til, at det er blevet sværere at få indsamlere nok.

- Der er flere organisationer, der har landsindsamlinger. Der er også flere foreninger som spejdere og håndbold, der går fra dør til dør for at samle ind. På Facebook kommer der også flere små private indsamlinger. Det betyder, at flere føler, at de har bidraget, siger Rikke Evers.

Selvom der var et dyk i antallet af indsamlere sidste år, så slog det ikke igennem i det økonomiske resultat, der blev på over en halv mio. kr. og kun omkring 15.000 kr. lavere end året før.