Hjemlig hygge i Kaffekanden

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Vibeke Johansen har etableret Kaffekanden på Nygade, der fungerer som cafe, men samtidig også sælger kaffe, the og chokolade i løs vægt

SILKEBORG: - Jeg elsker at komme herned. Det er en glæde, at komme på arbejde. Jeg er meget glad for igen at have fået muligheden for at prøve kræfter med en tilværelse som selvstændig.

Ordene kommer fra Vibeke Johansen, indehaver af Kaffekanden på Nygade, som hun har etableret i lokaler, der senest har dannet ramme om Blomsterhuset. Her har hun skabt en butik, der kombinerer cafetilbuddet med salg af blandt andet kaffe og the i løs vægt.

- Jeg har arbejdet i en chokoladebutik i Aarhus, hvor man også kunne købe kaffe og the. Og da jeg havde Home Sweet Home i Silkeborg, solgte jeg blandt andet også kaffe. Og jeg har altid sagt, at hvis jeg skulle prøve at være selvstændig igen, skulle det være med et koncept, der tog udgangspunkt i kaffe, siger Vibeke Johansen, der senest har været ansat hos Le Gateau på Torvet.

Mange vil dog også kunne huske hende med egen brugskunstbutik, og ikke mindst som indehaver og butikschef i flere lingeriforretninger i Silkeborg og Horsens.

- Nu var det rigtige lokale der, og så skulle det være, siger Vibeke Johansen, der har brugt de sidste seks uger på at indrette Kaffekanden hyggelig og hjemlig.

Eksempelvis bliver kaffen serveret i kaffekrus i stedet for glas og små kopper, som den traditionelt bliver på andre cafeer. Og får man et stykke kage til sin kaffe, bliver det serveret på en genbrugstallerken.

- Jeg forsøger at gøre det lidt gammeldags. Sådan lidt konditoragtig, hvor man køber et stykke kage til sin kaffe, siger hun, der også forhandler chokoladeæg i løs vægt, bolcher og lidt mere eksklusive chokolader.

Foruden kaffe og the.

- Hvis man synes specielt godt om en the, som man har fået serveret, kan man købe den med hjem, siger Vibeke Johansen, der også sælger et mindre udvalg af Peter Larsen Kaffe, der går under betegnelsen »Mormor Kaffe« og »Silkeborg Kaffe«.