Skoleelever fik styr på pengene

Benedikte Storgaard Clausen 

Privatøkonomi var på skemaet i denne uge, hvor flere lokale skoler deltog i den landsdækkende »Pengeuge«. Filialdirektør fra Danske Bank, Henrik Thomesen, var gæstelærer på Kornmod Realskole

SILKEBORG Flere lokale skoleelever i 7.-9. klasse lærte om penge og privatøkonomi, da Finans Danmarks landsdækkende initiativ »Pengeuge« fandt sted i uge 11.

Flere skoler havde besøg af gæsteundervisere fra landets banker, og 7.B på Kornmod Realskole var ingen undtagelse. De havde besøg af filialdirektør i Danske Bank, Henrik Thomesen.

Råd til drømme i 7. B
I løbet af de par timer, Henrik Thomesen besøgte 7.B, tog han i høj grad udgangspunkt i de økonomiske dilemmaer, som teenagere ofte oplever, og hvordan man får råd til sine drømme og ønsker.

- Vi vil jo alle gerne have råd til vores drømme. Og her spiller opsparing en vigtig rolle - og bare ved at lægge lidt til side hver måned kan du nå langt, lød et af rådene fra filialdirektøren.

- Den bedste dialog havde vi dog, da vi snakkede om penge og lykke - om penge gør folk lykkelige. Der havde eleverne nogle rigtigt gode betragtninger, og vi blev enige om, at penge ikke gør folk lykkelige, men giver en højere grad af frihed, fortæller Henrik Thomesen.

Undervejs kom han også ind på faste udgifter og indtægter samt fordelen ved at lægge et budget, der giver overblik over økonomien.

Henrik Thomesen oplyser, at Danske Bank er glad for igen i år at støtte op om »Pengeugen«.

- Det er hyggeligt at komme ud og møde eleverne og ikke mindst være med til at give dem en bedre økonomisk forståelse for begreber som renter, budget og opsparing.

- Det kan være med til at hjælpe dem, når de selv står over for økonomiske beslutninger både nu, men også senere i livet. Og netop i den alder, som eleverne har nu, er det relevant, fordi mange får flere penge, for eksempel i form af lommepenge, et fritidsjob eller i konfirmationsgave, lyder det fra Henrik Thomesen.

Mandag lagde tre 7. klasser fra Balleskolen vejen forbi Danske Bank. Også Th. Langs Skole og Frisholm Skole i Them deltog i »Pengeugen«.