Alle sejl er sat for U19-succes i Silkeborg

Peter A. Sørensen 

Jeppe Okkels og Magnus Mattsson skal spille i landsholdstrøjen på Jysk Park - og der bliver gratis adgang

FODBOLD Der bliver sat endnu en milepæl for Jysk Park i Silkeborg, når Silkeborgs nye stadion fra den 21. til den 27. marts lægger græs til U19-landsholdets tre kvalifikationskampe. De unge talenter spiller Elite Round - kvalifikation til sommerens EM-slutrunde i Finland - hvor der venter kampe mod Bosnien-Hercegovina, Tyrkiet og Østrig.

Det bliver en svær opgave, som venter de unge danske talenter, der dog kan drage stor fordel af en stærk hjemmebane. Og i Søhøjlandet er man meget stolte af at stille den nye hjemmebane til rådighed.

- Jeg og Silkeborg er meget stolte over at være vært for kvalifikationsturneringen. Det sætter fokus på Silkeborg som en stor sports- og idrætsby både for bredden og for eliten, siger borgmester, Steen Vindum (V).

Sten Vindum er i det hele taget begejstret for turneringen, og han håber, at byen og det syv måneder gamle stadion kan blive vist frem.

- Vi har lige indviet Danmarks mest moderne Superliga-stadion med helt unikke tilskuerforhold. Kampene bliver derfor en oplevelse for både tilskuere og spillere, siger borgmesteren.

For Silkeborg-tilskuere er der et ekstra krydderi på opgøret. For de to SIF-spillere, Jeppe Okkels og Magnus Mattsson er begge blevet udtaget til landstræner Henrik Clausens trup. De to Silkeborg-drenge får dermed muligheden for at vise sig frem på eget kunstgræs.

- Det skaber naturligvis både ekstra interesse og stolthed, at vi kan se Jeppe Okkels og Magnus Mattsson spille i hjemlige omgivelser på U19-landsholdet. Talenter på det niveau er med til at skabe store oplevelser med både glæde og nervepirrende spænding, og det er med til at skabe et stærkere sammenhold både i Silkeborg og i Danmark, siger Steen Vindum.

Fem kampe i Silkeborg
I alt skal der spilles seks kampe, da alle fire hold møder hinanden. Fem af kampene spilles på JYSK Park, og så spilles der en enkelt kamp i Randers på XL Park Vorup – Det er opgøret imellem Bosnien-Hercegovina og Tyrkiet, som spilles i Kronjylland den 27. marts.

I Elite Round-turneringen er holdene opdelt i syv puljer, hvor vinderen af hver pulje kommer til EM - værtsnationen Finland er automatisk kvalificeret. Danmark er vært for sin pulje til Elite Round.

Landstræner Henrik Clausen tror meget på sit mandskab. Han kan mærke, at det er en helt speciel gruppe spillere, han råder over til turneringen. En række af spillerne er også allerede blevet solgt til store internationale topklubber. Nu skal de vise i klassen i landsholdstrøjen i de meget vigtige kampe om EM-slutrunden.

- Jeg synes, det er et stærkt U19-landshold med en rigtig god bredde, så på den måde er jeg egentlig ret fortrøstningsfuld. På den her årgang er der flere, som har erfaring fra Superligaen og der er også nogle, som spiller i udlandet. Jeg synes ikke nødvendigvis, toppen er højere på denne her årgang sammenlignet med tidligere, men der er en større bredde på et højt niveau, siger landstræneren og fortsætter om chancerne til Elite Round.

- Jeg synes, vi har fornuftige muligheder, og jeg egentlig også fint tilfreds med lodtrækningen, men det er jeg slet ikke i tvivl om, at de andre lande også er. De er også glade for at have trukket Danmark i stedet for Tyskland, England eller en anden af de store, siger Henrik Clausen.

Til opgøret udleveres der gratis billetter på Søholt i dagens op til kampen og på kampdagen.