Klassiker i Jysk Musikteater

Christian Kloch Larsen 

Pink Floyd Projects genopførelse af »Wish you were here« er denne uges anbefaling

MUSIK Pink Floyd Project genopfører fredag aften i Jysk Musikteater det legendariske album »Wish you were were« i sin fulde længde. Bandet præsenterer sit dugfriske bud på, hvordan netop dette album skal lyde i 2018 med visuals, lysshow og kvadrofonisk lyd.

Og Pink Floyd Project stiller med 10 musikere på scenen.

»Wish you were here«, som udkom i 1975 - på min 10 års fødselsdag faktisk! - er et af lydsporene til min ungdom.

Jeg hørte albummet første gang, da jeg som 13-årig var på et skoleophold i Eastbourne i Sydengland. Det var i 1978.

Det mærkelige cover
Det første jeg lagde mærke til var det mærkelig cover - uden tekst men med de to mænd, der giver hinanden hånd. Den ene mand brænder og flammerne har fat i det hvide passepartout rundt om billedet.

Det næste, der slog mig, var den lange intro til »Shine on you crazy Diamond«, som lyder som en solopgang i morgendis.

De blot fem numre på »Wish you were here« udgør tilsammen noget af det ypperste rockmusikken har kastet af sig gennem tiderne.

Værket står stadig friskt og den helt særlige sound og stemming på »Wish you were here« vækker minder og følelser, som kun god musik nu en gang kan. For mig og sikkert også for alle andre, der er vokset op med Pink Floyd.

De 10 medlemmer Pink Floyd Project, som opfører »Wish you were here« - samt flere andre af Pink Floyds helt store klassikere - i Jysk Musikteater fredag aften, er kendt for at lægge hele deres sjæl i at gengive det legendariske bands ikoniske musik med et visuelt og stemningmættet show.

Derfor er genopførelsen af »Wish you were here« fredag aften denne uges anbefaling her fra kulturredaktionen.