Ta’lerknen med på Museum Jorn

KUNST Fredag og lørdag uddeler Museum Jorn tusindvis af gamle tallerkener på Torvet i Silkeborg , og alle der får en tallerken med hjem, får mulighed for at udsmykke tallerken i i det arbejdende værksted på Museum Jorn.

- Museum Jorn sætter fokus på, at vi alle er kreative. Som en optakt til de mange kreative tiltag museet spreder som ringe i vandet over hele Danmark de næste år, inviterer Museum Jorn Silkeborgs borgere og byrådspolitikere til at lege med og afprøve deres kreativitet. Asger Jorn udsmykkede selv tallerkener sammen med sine børn, hvor det ikke gjaldt om at gøre det så flot som muligt, men så kreativt og »barnligt« som muligt. Nu inviterer vi byens borgere til at gøre det samme. fortæller kommunikationschef Lars Hamann.

Museum Jorn uddeler over de næste to år 100.000 gratis bøger til alle skoler i hele Danmark. Det sker med støtte fra Nordeafonden. Bøgerne tager udgangspunkt i Jorns kreative univers og hans tanker om, at alle er kreative og indeholder 100 øvelser som alle kan lave ved køkkenbordet.