Lions donerer Regattabilens værdi

Pia Egeberg 

Nu har Lions Club Silkeborg endelig besluttet, hvem der skal have glæde af pengene fra salget af den uafhentede Regattabil

SILKEBORG Overraskende var det, da den store Lions Regattahæftehovedpræmie, en Seat Ibiza, ikke blev afhentet under Regattaen 2017. Derfor måtte Lions Club Silkeborg efterfølgende vurdere, hvad der så skulle ske med bilen.

Beslutningen blev hurtigt taget - bilen blev solgt, så pengene fra bilen kunne doneres til flere gode formål. Og nu har Lions Club Silkeborg fundet ud af, hvem der skal have nogle af de i alt 150.000 kroner, de fik for bilen.

To donationer
100.000 kroner er blevet delt ligeligt ud mellem Selvhjælp Silkeborg og Frivilligcenter Silkeborg onsdag eftermiddag.

Valget er faldet på Frivilligcenter Silkeborg, fordi Lions Club Silkeborg gerne ville hjælpe med at øge antallet af mødelokaler på Skoletorvet, hvor mange frivillige foreninger holder til. Lions Club Silkeborg vurderer, at de forbedrede faciliteter, som pengene skal gå til, vil gøre livet lettere for de mange ildsjæle i byen.

Selvhjælp Silkeborg har også modtaget 50.000 kroner, som primært skal gå til selvhjælpsgrupper målrettet mænd. Pengene skal gå til en oplysningskampagne og derudover til nyt AV-udstyr til blandt andet undervisning, efteruddannelse og mødeafholdelse.

Lions Club Silkeborg har før ikke været interesseret i at fortælle, hvor mange penge de fik for Regattabilen, men oplyser nu, at det hele tiden har været planen at forære bilens fulde værdi væk.

Foruden de 100.000 oplyser de, at de derfor mangler at donere 50.000 kroner væk til et godt formål.

Tulipaner imod misbrug
Men Lions Club Silkeborg koncentrerede sig ikke kun om donationen på 100.000 kroner i denne uge. Tirsdag var de og Lions Club Teodora ude med massevis af tulipaner. For hvert år gennemfører Lionsklubberne i Silkeborg et tulipansalg, der finansierer Lions indsats i bekæmpelsen af misbrug. Det har de gjort siden 1997. I år forventer de et overskud på 90.000 kroner efter salget af tulipaner - blandt andet sælger de til virksomheder Pengene fra tulipansalget skal gå til projekter mod misbrug.