Papirmuseet søger flere frivillige

SILKEBORG Papirmuseet i Silkeborg holder den 21. marts et arrangement kaldet »Papirbyen Silkeborg«.

Papirmuseet er et levende museum takket være de frivillige papirmagere. Uden de frivillige kan håndværket ikke holdes i live. Denne aften kan alle interesserede, ganske uforpligtende få en introduktion til papirbyen Silkeborg og Papirmuseet, og fra museet håber man, at flere får lyst til at være med blandt de frivillige. Museumsleder Bent Schmidt Nielsen vil fortælle om Papirmuseet, og museumsinspektør Keld Dalsgaard Larsen vil kaste lys over papirbyen Silkeborg.

De frivillige får mulighed for at arbejde med den lokale kulturhistorie på en særdeles håndgribelig måde. Der er i øjeblikket godt 20 aktive frivillige, som hjælper til med rundvisninger, formidling til besøgende, papirfremstilling, workshops, ting til museumsshoppen etc. Som frivillige bidrager man med det, man har lyst til, og man må meget gerne komme med ideer til nye tiltag.

Som frivillig inviteres man i løbet af året på udflugter og arrangementer for at styrke det sociale bånd mellem de frivillige og for at øge deres viden om Papirmuseet. De frivillige er mellem 30 og 80 år. De fleste er dog efterlønnere og pensionister.