Silkeborgenser fængslet i kæmpe sag om kopivarer

Brian Holst 

En 39-årig mand fra Silkeborg er blevet varetægtsfængslet efter, at han er blevet sat i forbindelse med et lager, hvor politiet har fundet ca. 12.000 kopivarer

SILKEBORG Politiet arbejder intenst på at optrevle et større netværk, der omhandler salg af kopivarer efter, at der på et lager ved Silkeborg er fundet ca. 12.000 kopivarer.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet - der efterforsker sagen.

Fredag eftermiddag blev en 39-årige mand fra Silkeborg varetægtsfængslet i byretten i Viborg i foreløbig fire uger. Politiet mistænker ham for at være én af bagmændene i sagen. Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, fordi politiet leder efter flere eventuelle medgerningsmænd.

- Der er tale om meget organiseret kriminalitet, forklarede politianklager Ulrik Panduro i forbindelse med, at sigtelserne mod den 39-årige mand blev læst op i byretten.

Manden er sigtet for siden januar 2016 at have importeret store mængder af blandt andet tøj, sko, solbriller, parfume, tasker og mange andre typer af kopivarer. Mærkerne er eksempelvis Diesel, Ralf Lauren, Lego, Dolce og Gabbana, Jean Paul Gaultier og Nike.

Foruden sigtelsen som omhandler de 12.000 kopivarer, er den 39-årige mand også sigtet for på sin hjemadresse at have opbevaret en palle med ca. 300 kilo snus og mellem 100-200 kilo fyrværkeri.