Nikolaj Øris.

BSV-topscorer udtaget til landsholdet

Mathias Hove Andersen 

Nikolaj Øris og Nikolaj Markussen er med i truppen til Golden League

HÅNDBOLD Mandag formiddag har Dansk Håndbold Forbund (DHF) offentliggjort truppen til den kommende Golden League-turnering, og Nikolaj Øris fra Bjerringbro-Silkeborg er med på landsholdet.

Backen er topscorer i BSV, hvor han indtil videre har spillet en forrygende sæson med 134 mål, og det er blevet belønnet af landstræner Nikolaj Jacobsen, der har en fortid som assistenttræner i Bjerringbro-Silkeborg.

Nikolaj Markussen fra BSV er også med i den danske trup, hvor der gives pause til flere af de spillere, der er hårdt spændt for i deres respektive klubber.

- Det er en træningsturnering, hvorfor vi har mulighed for at prøve nogle af de unge af, som måske kan komme mere fast omkring landsholdet i fremtiden. Samtidig har vi også nogle mere rutinerede spillere med fra den danske liga, som vi gerne vil se nærmere på. Det er også vigtigt, at vi har mulighed for at spare nogle af de spillere, der slider med kampe i både Champions League og deres respektive ligaer. Derfor fremstår truppen også som en god blanding af noget ungdom og noget rutine, udtaler Nikolaj Jacobsen.

Golden League-turneringen spilles i norske Bergen fra 5. til 8. april, og udover værtsnationen skal Danmark møde Frankrig og Island.

Se hele truppen her
Målvogtere: Emil Nielsen og Kevin Møller

Fløjspillere: Tim Sørensen, René Rasmussen, Magnus Landin, Magnus Bramming

Stregspillere: Anders Zachariassen, Magnus Saugstrup, Alexander Lynggaard

Bagspillere: Mads Mensah, Rasmus Lauge, Niclas Kirkeløkke, Nikolaj Øris, Frederik Clausen, Jacob Holm, Nikolaj Markussen, Lasse Møller, Mikkel Hansen.