77-årig overlod sin tegnebog til tricktyv

Adam Haff 

To mennesker blev mandag ofre for tricktyve i Silkeborg, som udnyttede deres hjælpsomhed. Politiet opfordrer til påpasselighed

SILKEBORG Med blot en halv times mellemrum blev to ældre mennesker mandag eftermiddag snydt af tricktyve i Silkeborg.

Klokken 13.30 blev en 72-årig kvinde passet op af en fremmed kvinde i Søndergade. Den fremmede kvinde spurgte om vej til Føtex.

Det forklarede den 72-årige kvinde. Da hun kun hjem opdagede hun, at hun ikke længere havde sine husnøgler, som var forsvundet fra hendes lomme.

Kvinden har anmeldt sagen til politiet. Den fremmede kvinde var af »østeuropæisk udseende«, cirka 40 år, omkring 165 centimeter høj. Hun havde langt lyst hår og var klædt i en rød, lang dunjakke.

Klokken 14 blev en 77-årig mand kontaktet af en fremmed og engelsktalende mand på p-pladserne ved Kvickly på Søtorvet. Den anslåede 50-60-årige mand spurgte, om den 77-årige kunne veksle en 20’er.

Da den 77-årige mand havde bøvl med fingrene overlod han sin tegnebog til den fremmede mand, så han selv kunne finde mønterne.

Det skulle han ikke have gjort, for vel hjemme hos sig selv fandt han ud af at han havde fået stjålet 1700 kroner fra tegnebogen.

Tricktyven beskrives som buttet og rødkindet og cirka 175 centimeter høj.

På baggrund af de to episoder opfordrer lokalpolitiet til, at man er meget påpasselig, hvis man kontaktes af fremmede mennesker:

- Vi advarer mod at man overlader sine ejendele til andre. Man skal have alle følehorn ude og passe på tasker og tegnebøger, hvis man bliver kontaktet af fremmede folk, siger politiassistent Michael Svendsen, politiet i Silkeborg.