Mesterelever inden for chokolade kommer fra Silkeborg-skole

Søren Nielsen 

HERNING/SILKEBORG Det var kokkeeleverne Marie Ipsen fra Restaurant Det Ny Kronborg i Horsens og Louise Rosenvinge Lodahl fra Gl. Skovridergård i Silkeborg, der serverede de bedste chokoladekreationer for dommerne i forbindelse med DM i chokolade for kokkeelever på fødevaremessen Foodexpo.

Det oplyser den lokale uddannelsesinstitution College360, som begge de dygtige elever til dagligt er tilknyttet.

Under konkurrencen skulle de blandt andet lave en »sweet snack to go« og chokoladedessertkager.

Især dessertkagerne vakte opsigt, og de var da også blevet til udfra et samarbejde med andre elever under College360.

Elever og faglærere fra både Skilteteknikerafdelingen og Karrosseri-afdelingen var nemlig involveret i forberedelserne.

En skiltetekniker havde designet, printet og foldet de flotte æsker til chokoladerne, og en karrosseritekniker havde målt, skåret og bukket de flotte forme. Både æsker og serveringsfade gav elevernes indsats lidt ekstra glans og var med til at sikre eleverne guldmedaljer.

- Og så er det bare fedt at opleve, at eleverne arbejder sammen på kryds og tværs af fag og interesser, fortæller faglærer Jannie Zepernik og fortsætter:

- Vi har trænet dem som et hold, hvilket har givet dem en stor fællesskabsfølelse og så har de været super gode til at hjælpe hinanden med konstruktiv feedback på mad, desserter og borddækninger, uddyber Jannie Zepernik.