Hattesen og Størup i Skellerup

KUNST Keramikeren Tage Størup viser i påsken en udstilling, hvor hans keramik bliver vist sammen med malerier af Flensborg-kunstneren Holger Hattesen i sit galleri i Skellerup.

Hattesen og Størup var svogre, og i årtier frem til sin alt for tidlige død i 1993 besøgte Holger Hattesen jævnligt familien Størup på gården i Skellerup.

I årenes løb udviklede Hattesen en stor kærlighed til de mange motiver på og omkring gården og bækken Linåen, som løber igennem gårdens arealer.

- Udstillingen viser Holger Hattesens maleriske billeder fra Skellerup og omegn og vores samarbejde med brænding af rakukeramik. Vore rejser sammen til Grønland blev en stor inspiration for os begge. Jeg vil på udstillingen vise, hvad jeg er nået frem til i mine 50 år i arbejdet med keramik, og min store inspiration fra min svoger, fortæller Tage Størup.