Lisa og bigbandet

Christian Kloch Larsen 

Jazz fra øverste hylde i Jysk Musikteater på søndag er denne uges anbefaling

MUSIK Der er jazz i høj international klasse, når Jazz Silkeborg søndag byder på en koncert med DR Big Band og den svenske jazzsangerinde og popdiva Lisa Nilsson. Sammen med den svenske dirigent og arrangør Joakim Milder har Lisa Nilsson håndplukket sine egne favoritter indenfor soul, jazz og brasilianske rytmer til koncerten i Jysk Musikteater.

Lisa Nilsson kunne sidste år fejre 25 års jubilæum for sit gennembrud med cd’en »Himlen runt hörnet« og den smukke, svenske sangfugl har siden da haft et stort publikum i Danmark.

I en weekend, hvor koncerter og store musikalske oplevelser står i kø i Silkeborg, har det ikke været nogen let opgave for kulturredaktion at udpege denne uges anbefaling.

Men oven på et par hektiske dage på Papirfabrikken med Hugo Helmig i Kedelhuset, Søren Huss og Burhan G. i Jysk Musikteater kunne jeg godt have lyst til at sænke mig i de bløde sæder i Jysk Musikteater søndag aften og nyde synet af Lisa Nilsson og lytte til hendes smukke sangstemme i selskab med et af verdens bedste bigbands - nemlig DR Big Band.

Så derfor er det den koncert, som i denne uge får redaktionens varmeste anbefalinger.