Sammy Skytte (t.v.) fik fredag aften debut for det danske U21-landshold, og holdkammeraten Robert Skov kom på måltavlen. Foto: Mathias Hove Andersen

Tre Silkeborg-drenge med i storsejr

Michael Helligsø 

Sammy Skytte, Robert Skov og Asger Sørensen var alle med fra start, da U21-landsholdet vandt 5-0 over Østrig

FODBOLD Danmarks succesfulde U21-landshold tankede torsdag endnu mere selvtillid, da holdet vandt en testkamp på udebane mod Østrig med hele 5-0.

Med på det danske hold var tre spillere, der alle er vokset op i Silkeborg-området. På midtbanen spillede Silkeborg IF’s stortalent Sammy Skytte kampens første 82 minutter, mens FC København-spilleren Robert Skov var på banen i en times tid. Han nåede også at score kampens tredje mål.

Derudover spillede Virklund-drengen Asger Sørensen hele kampen i forsvaret. Han er ejet af østrigske Salzburg, men er denne sæson udlejet til Regensburg i den tyske 2. Bundesliga.

Det passede ham rigtig godt, at Østrig blev besejret så overbevisende.

- Jeg kender en del fra Østrig, og det giver håneretten over for dem. Nu spiller jeg godt nok i Tyskland, men når jeg kommer tilbage til Salzburg, er det klart, jeg har håneretten, smiler han til DBU’s Facebookside.

Asger Sørensen havde forventet lidt mere modstand.

- De skuffede mig lidt. Jeg synes, de var fine på bolden, men de fik ikke skabt så meget.

- Jeg synes, vi vandt klart flest dueller. Vores presspil fungerede nogenlunde, men der er stadig plads til forbedring, siger han.

Jacob Bruun-Larsen og Marcus Ingvartsen bragte tidligt Danmark foran med 2-0, inden Robert Skov, der også lagde op til det første mål, udbyggede føringen efter pausen. I slutfasen slog Nicolai Laursen og Jannik Pohl så sejren fast.

Landstræner Niels Frederiksen var godt tilfreds med indsatsen i kampen, der var opvarmning til tirsdagens EM-kvalifikationskamp på udebane mod Georgien.

- Vi scorede på nogle fine, gennem-spillede angreb og på omstillinger. Og det er betryggende at se, at vi har offensive spillere med mål i støvlerne, siger Niels Frederiksen til DBU’s Facebookside.