Lær at brygge øl på nogle timer

AOF har ølbrygnings- kursus lørdag den 7. april

BALLE AOF Silkeborg arrangerer lørdag den 7. april igen et ølbrygningskursus. Det foregår i skolekøkkenet på Balleskolen, hvor deltagerne i løbet af syv timer kan få lidt elementær viden om ølbrygning - og prøve det i praksis.

Selve brygningen består af knusning af malt, mæskning, fraløb og eftergydning, urtkogning og urtkølning.

Deltagerne arbejder sammen to og to på 20 liters mikroanlæg. Resultatet bliver ca. 10 liter gærende øl til hver deltager, og for at få det med hjem skal deltagerne medbringe egen gærbeholder til kurset, der er dog også mulighed for at købe af gærbeholder med aftap på kursusdagen.

Der er naturligvis instruktion i, hvordan man skal gære øllet færdigt og fylde det på flasker hjemme.

Kurset ledes af Jørgen Sonne Kristensen, der er tidligere brygger på Fur Bryghus og Ørbæk Bryggeri. Han har voksenpædagogisk grundkursus og har undervist i ølbrygning siden 2008.