Vikingernes guldchance forsvandt i Silkeborg

Mathias Hove Andersen 

Jutland Vikings tabte den fjerde kamp i finaleserien, og Gladsaxe kan dermed kalde sig for vinder af 1. division

ISHOCKEY Langfredag tabte Jutland Vikings med 2-7 på egen is til Gladsaxe i den fjerde finalekamp, og de sjællandske gæsterne tog dermed guldet i Silkeborg med en samlet sejr på 3-1 i finaleserien.

Vikingerne skulle have vundet opgøret for at fremtvinge en femte og afgørende kamp, og det startede planmæssigt foran de 409 tilskuere i Silkeborg Sportscenter, da Ian McLelan sendte værterne i front efter små 17 minutters spil.

1-0 blev dog forvandlet til 1-2 midtvejs i kampen, hvor gæsternes Joshua Rye Petersen og Harald Stromberg scorede med 39 sekunders mellemrum. Noget lignende udspillede sig i slutningen af anden periode, hvor Gladsaxe scorede to gange på 45 sekunder. Først blev Harald Stromberg noteret for sin anden scoring, og fem sekunder før periodens udløb gjorde Christian Crone Glaas det til 1-4.

Vikingerne fik en lille livline i tiden 50.32, hvor Simon Bonde Nielsen reducerede til 2-4, men med små fire minutter tilbage på uret trykkede Gladsaxes Niclas Malling pucken op i nettaget med et velplaceret slagskud.

Halvandet minut før tid scorede Niclas Malling til 2-6, og det udløste et større slagsmål, som de frustrerede Heffernan-brødre tog del i.

57 sekunder før tid lukkede og slukkede Gladsaxe med scoringen til slutresultatet 2-7.

Selvom vikingerne ikke formåede at gå hele vejen, kan holdet se tilbage på en imponerede og historisk sæson, hvor fusionsklubben fra Aarhus og Silkeborg har imponeret stort, selvom holdsamarbejdet blot har to år på bagen.