Kæmpe nedtur: Uskarpe SIF smed sejren væk

Michael Helligsø 

Silkeborg IF tabte til Helsingør trods 2-0-føring. To mand er i karantæne til næste kamp mod AGF

FODBOLD Lørdagen gik på ingen måde, som Silkeborg IF havde planlagt.

På hjemmebane blev det til et meget skuffende 2-3-nederlag mod Helsingør i første runde af Superligaens gruppespil efter en kamp, hvor SIF’erne ellers havde masser af chancer til at sikre de tre point.

Derudover ragede både Ibrahim Moro og Casper Sloth advarsler til sig, og det betyder, at de to centrale midtbanespillere er ude med karantæne til nøglekampen mod udebane mod AGF, hvor SIF nu er pisket til at få et resultat.

Peter Sørensens mandskab kan kun takke sig selv for, at det ikke blev til point foran 2208 tilskuere på Jysk Park, hvor resultatet blev ledsaget af pift fra dele af publikum.

Selv om Helsingørs angriber Douglas havde kampens første store chance, da han brændte en friløber efter en stor brøler af Ibrahim Moro, var det i den grad SIF, der var farligst.

To scoringer af Marc Rochester på to oplæg af en sprudlende Vladimir Rodic sendte hjemmeholdet på sikker sejrskurs i første halvleg, hvor bolden desuden prellede af på Helsingørs overligger to gange.

Men kort inden pausen fik udeholdets Matheus Leiria ud af det blå reduceret, og kort inde i anden halvleg blev det pludselig 2-2, da indskiftede Felipe Tontini alt for nemt kunne score efter et langt udspark blev headet ned for fødderne af ham.

Kort inden da havde SIF forgæves appelleret for et straffe til Gustaf Nilsson, og den uskarpe svensker var derudover tæt på at score i flere tilfælde.

SIF pressede nu på for et sejrsmål. Vladimir Rodic misbrugte blandt andet et par store chancer, mens Jens Martin Gammelby måtte se et forsøg blive reddet på stregen.

Men symptomatisk for SIF’s dag blev det i stedet 2-3 seks minutter før tid.

Værternes forsvar fik endnu engang ikke få clearet en lang fremlægning, og så kunne Adnan Mohammad flot sparke bolden i nettet til kampens sidste scoring.

En kæmpe mavepuster for SIF, der nu er under stort pres i puljen, hvor Hobro og AGF søndag mødes.