Silkeborg-Voel triumferede i nøglekamp mod FCM

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel leverede en flot indsats i Ikast og besejrede FC Midtjylland. Nu bejler holdet for alvor til semifinalerne

HÅNDBOLD Søndag eftermiddag hentede Silkeborg-Voel den første sejr i slutspillet, da FC Midtjylland indkasserede et nederlag på 24-25 i IBF Arena.

Voel-kvinderne ligger stadig på tredjepladsen i puljen, men holdet har nu tre point. Det er det samme som FC Midtjylland på førstepladsen.

Odense Håndbold har en kamp i hånden og følger lige efter - ligeledes med tre point. Fynboerne får besøg af Viborg HK søndag aften.

Storspillende Skogrand
Gæsterne kom bedste fra land i Ikast, og efter fem minutters spil var stillingen 1-3. Værterne fik dog stille og roligt arbejdet sig ind i opgøret, og efter et lille kvarters spil kunne Veronica Kristiansen udligne til 6-6.

En storspillende Stine Skogrand skabte efterfølgende et nyt hul, da hun satte sin fjerde, femte og sjette scoring i nettet. Sideløbende diskede Stine Bonde op med flere fine redninger i Voel-målet, og efter 20 minutters spil var stillingen 7-10.

På trods af en udvisning til Jette Hansen i første halvlegs sidste minutter formåede Silkeborg-Voel at bevare føringen frem til pausen, hvor der stod 11-13 på måltavlen.

Ingen dommerhjælp
Fra anden halvlegs start begik Silkeborg-Voel et par dumme fejl i offensiven, og FC Midtjylland kom hurtigt tilbage på omgangshøjde og udlignede til 13-13. Efterfølgende tog Sofie Bæk Andersen fat med tre scoringer på stribe, og Silkeborg-Voel fik igen slået et lille hul. Selvom gæsterne blev ramt af et par udvisninger i begyndelsen af anden halvleg, var Voel-holdet hele tiden et lille skridt foran, og et kvarter før tid var stillingen 18-20.

Med otte minutter tilbage på uret kom den første FCM-føring, da Veronica Kristiansen gjorde det til 21-20 på en retur fra et straffekast, som Stine Bonde ellers havde snuppet. Der var absolut ingen dommerhjælp til gæsterne, som eksempelvis fik Stine Skogrand udvist, fordi hun afsluttede et splitsekund efter, at fløjten havde lydt. Det medførte store protester fra Voel-bænken, men holdet fightede ufortrødent videre.

I en spændende slutfase blev gæsterne belønnet for en flot præstation, og FC Midtjylland endte med at tabte kampen med 24-25, da Helene Gigstad Fauske sendte en frikast forbi Voel-målet efter tid.