Andenpladsen glippede for Silkeborg-Voel

Mathias Hove Andersen 

Voel-kvinderne havde muligheden for at spille sig op på en semifinaleplads, men holdet skuffede og tabte stort på hjemmebane til Viborg

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel havde store problemer i defensiven onsdag aften, hvor holdet tabte med 29-36 til Viborg HK foran 860 tilskuere i Jysk Arena. Voel-kvinderne missede dermed muligheden for at kravle op på andenpladsen i slutspilspuljen.

Tidligere på aftenen tabte FC Midtjylland således med 21-27 på hjemmebane til Odense Håndbold, og fynboerne topper dermed puljen med syv point. FCM indtager fortsat andenpladsen med tre point, hvilket er det samme som Silkeborg-Voel, der henvises til tredjepladsen på grund af en lavere placering i grundspillet.

Der er dermed lagt op til en direkte duel om andenpladsen i næste spillerunde, hvor FC Midtjylland gæster Jysk Arena. Den kamp spilles tirsdag 10. april klokken 18.30.

Voel halsede efter
Gæsterne kom bedst fra land og stod for opgørets to første scoringer, men Silkeborg-Voel fik hurtigt neutraliseret føringen, og efter små otte minutter spil kunne Camilla Fangel løbe kontra og sende Silkeborg-Voel i front med 6-4.

Viborg svarede dog straks igen, og tre minutter senere måtte Voel-træner Jakob Andreasen tage timeout ved stillingen 7-8. I målet blev Stine Bonde afløst af Dragana Petkovska, og selvom sidstnævnte hurtigt blev noteret for to redninger, måtte Voel-kvinderne kæmpe for at hænge på.

Efter 19 minutters spil havde gæsterne etableret en firemålsføring, men hjemmeholdet arbejdede sig stille og roligt tilbage i opgøret, og tre minutter før pausen kunne Rikke Iversen udligne til 15-15. De sidste minutter af første halvleg blev dog en dyr affære for hjemmeholdet, og Jette Hansen blev noteret for flere afbrændere, hvorfor Silkeborg-Voel var bagud med 15-18 ved pausen.

Dårlig start kostede
Efter pausen blev Hege Bakken Wahlquist sendt ind på fløjen, hvor hun afløste unge Emilie Ytting, men nordmanden missede straks sit første forsøg. Det blev startskuddet på en dårlig start på anden halvleg for Voel-holdet, som var bagud med 16-22 efter 33 minutters spil.

Med et kvarter tilbage af kampen havde Silkeborg-Voel bragt Viborgs føring ned på tre mål. Selvom Dragana Petkovska viste målmandsspil af svingende kvalitet, blev hun noteret for fire redninger i perioden, hvor Stine Skogrand og Sofie Bæk Andersen i vanlig stil stod for hovedparten af hjemmeholdets scoringer. Sidstnævnte gik samtidig højt op på Line Uno i defensiven, og det tvang gæsterne til at tænke i alternativer.

Viborg strammede dog hurtigt grebet om kampen, og syv minutter før tid var gæsternes seksmålsføring genskabt. Silkeborg-Voel formåede ikke at skabe spænding om udfaldet og endte med at indkassere et klart nederlag på 29-36.