Vi sætter oftere boligen til salg

Søren Nielsen 

En markant stigning i de midtjyske til salg-skilte i forhold til 2013, viser ny opgørelse

SILKEBORG/MIDTJYLLAND Optimismen blomstrer fortsat på boligmarkedet, og flere får troen på, at de sagtens kan sælge hus eller lejlighed.

Derfor sætter flere nu deres bolig til salg. Fremgangen er den største, siden vi senest oplevede et fald i renten for tre år siden, viser nye tal fra .

Det gælder også i Region Midtjylland, hvor der er sket en stigning på 20 pct. i boligudbuddet, der er til salg, i forhold til 2013.

Faktisk er der sat hele 26.569 boliger til salg på landsplan i årets første kvartal. Det svarer til en stigning på 26,8 pct. i forhold til første kvartal 2013.

Sidst vi oplevede så megen fremgang, var i 2015, da den lave rente meldte sin ankomst.

Flere årsager
Flere faktorer får boligejere til at sætte villaen, rækkehuset, ejerlejligheden eller sommerhuset til salg.

Alene det seneste år er antallet af nye boliger, som er kommet til salg, steget 6,9 procent.

- Den generelle optimisme på boligmarkedet kombineret med den lave rente er de primære årsager, som får boligejere til at blive boligsælgere, forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Ejerlejligheder i Midtjylland stikker af
Retter vi fokus mod etageejendomme, er antallet af lejligheder, som er blevet sat til salg i første kvartal af 2018, steget eksplosivt i Region Midtjylland. 20,7 procent det seneste år for at være helt præcis.

- Det øgede antal lejligheder, som sættes til salg, skyldes især aktiviteten omkring Aarhus, som er en særlig attraktiv kommune at bosætte sig i for et bredt segment. Det gælder både studerende, unge par, familier og pensionister, der har solgt parcelhuset for at komme tættere på byen, siger Birgit Daetz.

Lokalt i Silkeborg må man også konstatere at udbuddet af ejerlejligheder er støt stigende. Et af de mest markante eksempler er Papirtårnet på 70 meter. Her er der første spadestik i maj.