Dronningen kommer på officielt besøg i Silkeborg

Søren Nielsen 

Dronningen besøger Silkeborg i hele to dage i sensommeren 2018

SILKEBORG Kongehuset oplyser, at dronningen besøger Silkeborg Kommune den 3. og 4. september 2018.

Det sker som et led i de årlige sommertogter med kongeskibet Dannebrog.

De årlige sommertogter med Kongeskibet Dannebrog er en tradition, som går tilbage til Kong Christian 10., der som den første Konge gjorde årlige togter i danske farvande til en fast del af sit program.

- Jeg er utrolig glad og stolt af, at Dronningen i år har valgt at besøge Silkeborg Kommune på sit årlige sommertogt. Jeg glæder mig sammen med alle borgerne i kommunen til at byde Dronningen hjertelig velkommen og vise hende Silkeborg Kommune, siger borgmester Steen Vindum i en pressemeddelelse.

Programmet for dronningens besøg er endnu ikke lagt fast, men hun får meget at vælge imellem.

Silkeborg Kommune blev i 2017 kåret som årets socialøkonomiske kommune på grund af de mange socialøkonomiske virksomheder og den ihærdige indsats og flotte resultater med at få udsatte borgere i job.

Friluftsrådet kårede Silkeborg Kommune som Danmarks Friluftskommune 2017 og dermed som hele Danmarks Outdoor Hovedstad. Og Per Kirkeby, Danmarks største nulevende kunstner, har netop overdraget sit meget store arkiv til Museum Jorn, der i forvejen rummer Danmarks største kunstsamling efter Statens Museum for Kunst.

Dronningen og kronprinsparret har ved flere lejligheder i de senere år gæstet Silkeborg, blandt andet åbnede Dronningen den store Jorn + Munch udstilling på Museum Jorn i 2017, og Kronprinsen har tidligere deltaget i Yeti Adventure Challenge Silkeborg.

Også i efteråret 2017 fik Silkeborg kongeligt besøg, da byen var vært for uddelingen af Kronprinsparrets Priser.

Silkeborg har en århundred lang tradition for kongeligt besøg, som rækker helt tilbage til dengang Silkeborg Slot var ejet af kongen og blandt andet var et yndet jagtslot for Christian 4.

Da byen Silkeborg flere århundreder senere blomstrede op omkring Gudenåen og Papirfabrikken, besøgte Frederik 7. silkeborgegnen og den driftige papirfabrikant Michael Drewsen, som er en af den danske grundlovs fædre og i flere omgange blev valgt til Folketinget og Landstinget, og som anses for Silkeborg bys grundlægger.

- Vi glæder os rigtig meget til at vise hele kommunen frem for Dronningen, uddyber borgmester Steen Vindum.