Kæmpe nedtur: SIF tabte lokalbrag til sidst

Peter A. Sørensen 

Efter en god anden halvleg var SIF tæt på et vigtigt point i Aarhus, men to minutter før tid sænkede Martin Pusic SIF’erne

FODBOLD SIF er i store problemer i Superligaens gruppespil. Søndag tabte SIF’erne 2-1 i Aarhus, da AGF’s Martin Pusic afgjorde opgøret efter 88. minutter.

Da Hobro IK samtidig vandt tidligere på dagen, er SIF nu syv point efter både AGF og Hobro - med fire kampe igen. Dermed ligner det en uhyre svær opgave at undgå kvalifikationskampene til Superligaen.

SIF-mananger Peter Sørensen havde sendt anfører Dennis Flinta på bænken til lokal opgøret, hvilket gav plads til Tobias Salquist i midterforsvaret. Samtidig var Mikkel Vendelbo og Sammy Skytte gledet ind på den centrale midtbane, hvor Casper Sloth og Ibrahim Moro havde karantæne.

Opgøret fik en afdæmpet start med AGF i førersædet, men SIF’erne kom bedre med, og efter ni minutter var Davit Skhirtladze tæt på med en afslutning.

Efter et kvarter fik AGF’s Mustafa Amini en god mulighed, men skød lige forbi.

Efterfølgende var AGF toneangivende på et lettere ujævn bane, og efter en lille halv time var hjemmeholdet tæt på at komme foran. Casper Højer snød Jens Martin Gammelby og på AGF’erens aflevering skød Jens Stage mod det lange hjørne, men SIF-keeper Peter Friis reddede flot.

Fem minutter senere gik det imidlertid galt. Et velopbygget AGF-angreb endte hos Mustafa Bundu, der spillede bande med Amini, som med hælen spillede Bundu fri. Og så stod der 1-0.

En nedtur for SIF’erne, der kort før pausen var tæt på at komme yderligere bagud, da AGF havde bolden i nettet igen. Men linjedommeren så en tilsyneladende korrekt men hårfin offside på målscorer Pierre Kastrup.

Efter pausen kom SIF en anelse tøvende ud, men så skiftede kampen helt karakter. Den centrale midtbane med Sammy Skytte og Mikkel Vendelbo fik pludselig overtaget, og det gav bonus efter små 57 minutter. Gregor Sikosek sendte en flad aflevering ind i feltet, og den slog AGF-keeper Aleksander Jovanovic ud i feltet, hvor Mikkel Vendelbo let kunne heade bolden i nettet.

Det gav masser af energi til SIF-holdet, der efter følgende sværmede omkring AGF-målet

Med 20 minutter igen sendte Peter Sørensen så anfører Flinta ind helt i front i stedet for Gustaf Nilsson, men efter en god SIF-periode sluttede AGF bedst af. Både Jens Stage og Bror Blume var tæt på, men foran de 9110 tilskuere var Mikkel Vendelbo tæt på at blive matchvinder, da et godt skud snittede træværket.

Det lignede en pointdeling, men to minutter før tid blev Martin Pusic spillet fri i feltet, og han afgjorde opgøret med et fladt skud.

Så nu er SIF for alvor under pres.