PC keyboard closeup

Silkeborg-virksomhed forsøgt bedraget for 650.000 kr.

Adam Haff 

V. Brøndum i Silkeborg opdagede bedrageri i forbindelse med ordre på 60 industristøvsugere til levering i udlandet

SILKEBORG Handelsvirksomheden V. Brøndum på Sadolinsvej i Silkeborg forhindrede i sidste måned et bedrageri til en samlet værdi af 650.000 kroner.

Virksomheden blev kontaktet på mail af en person, der med mail-adressen [email protected] udgav sig for at være fra et fransk firma. Vedkommende bestilte 60 industristøvsugere til levering. Ikke i Frankrig, men på en adresse i England.

V. Brøndum tjekkede op på kunden. Det var tale om fup og fiduser, og sagen blev anmeldt til politiet, fortæller politiassistent Flemming Just.

V. Brøndum fandt ud af, at Fayet ikke havde en medarbejder af det navn, som mailafsenderen benyttede. Silkeborg-virksomheden konstaterede også, at leveringsadressen var en lille garage, og det ikke harmonerede med den historie, net-bedrageren kom med.

Og endelig viste Brøndums undersøgelse, at bedragerens profil på erhvervs-netværket »Linkedin« var falsk. Så virksomheden undgik dermed et beskosteligt bedrageri.

Politiet i Silkeborg mener, at sagen nok en gang understreger, hvor påpasselig virksomheder og privatpersoner skal være.

- Brøndums ageren viser, at man selv kan og bør undersøge tingene. Bruger man lidt tid i først i forløbet kan man undgå mange problemer senere hen, siger Flemming Just.