Silkeborg-Voel kollapsede efter drømmestart

Mathias Hove Andersen 

Semifinalerne er langt væk for Voel-kvinderne, der formøblede en stor føring i lokalopgøret mod FC Midtjylland

HÅNDBOLD Med en sejr i tirsdagens hjemmekamp kunne Silkeborg-Voel tage et stort skridt mod DM-semifinalerne, men foran 1365 tilskuere i Jysk Arena løb holdet i et klart nederlag på 21-26 til FC Midtjylland.

Gæsterne fra Ikast står nu noteret for fem point og cementerede dermed andenpladsen i slutspilspuljen. FCM skal blot bruge en enkelt sejr i de to sidste kampe for at avancere, mens Voel-kvinderne skal krydse fingre for, at der går gummiarm i den for naboerne.

Selvom Silkeborg-Voel blot er to point efter FCM, bliver det mere end svært at snuppe andenpladsen, fordi Ikast-holdet sluttede højere i grundspillet, og det bliver afgørende i tilfælde af pointlighed.

Fra himmel til helvede
Værterne kom ellers flyvende fra land og fik hurtigt slået et pænt hul, hvorfor gæsterne så sig nødsaget til at tage timeout efter små syv minutters spil ved stillingen 6-2. Umiddelbart efter bragte Lea Hansen dog Voel-føringen op på fem mål med sin anden scoring i opgøret, og de taktfaste klapsalver fra hjemmepublikummet nåede nye højder, da Stine Skogrand udbyggede føringen til 8-2.

Silkeborg-Voel formåede dog ikke at fastholde momentum, og ni minutter senere kunne Veronica Kristiansen udligne til 9-9. Gæsternes comeback blev ufrivilligt hjulpet på vej af Voel-træner Jakob Andreasen, der blev ramt af en to minutters udvisning, fordi han brokkede sig over en klar fejldom, som bremsede en Voel-kontra og i stedet udløste et nyt FCM-angreb.

Trængselstiderne forsatte for hjemmeholdet, der havde mere end svært ved at score på indskiftede Jessica Ryde, og med otte minutter tilbage af første halvleg var Silkeborg-Voel bagud med 9-12. Frem mod pausen kæmpede værterne for at genfinde fodfæstet, men det lykkedes ikke, og efter de første 30 minutter var Voel-kvinderne bagud med 11-17.

En umulig mission
Hjemmeholdet var på en nærmest umulig mission, og 10 minutter inde i anden halvleg var gæsternes seksmålsføring intakt. Værterne fik efterfølgende muligheden for at komme lidt tættere på, men et misbrugt straffekast fra Sofie Bæk Andersen og en afbrænder på tomt mål fra Rikke Iversen gjorde ikke arbejdsbetingelserne bedre.

Stine Bonde bød ellers ind med flere gode redninger, men Voel-keeperen blev overstrålet af Jessica Ryde i den modsatte ende, og 10 minutter før tid var stillingen 18-24. Hjemmeholdet fik barberet lidt af føringen mod kampens slutning, men Silkeborg-Voel endte alligevel med at tabe lokalopgøret med 21-26.

Sideløbende tabte Viborg HK med 24-29 til Odense Håndbold, og fynboerne er dermed sikret førstepladsen i puljen.