Venligt besøg i Kulturhuset

SILKEBORG Er det naivt at insistere på at møde fremmede med venlighed, være imødekommende og række hånden ud til dem, der har brug for hjælp - uanset hudfarve, religion og nationalitet? Hvordan er det at blive kaldt landsforræder, fordi man hjælper uledsagede flygtningebørn med at købe flybilletter, så de kan blive genforenet med deres familier?

Det kan den nordjyske forfatter Mads Nygaard svare på, når han tirsdag aften 17. april i Kulturhuset på Hostrupsgade fortæller om den folkelige bevægelse Venligboerne. Arrangementet er åbent og gratis - inklusive kaffe.

Forinden har den folkelige bevægelses karismatiske frontfigur holdt et oplæg om fællesskabets magt for en flok indvandrerbørn fra Resedavej, Lupinvej og Arendalsvej.

Venligboerne, der i 2013 opstod i Mads Nygaards hjemby, Hjørring, har aktuelt flere end 150.000 medlemmer landet over, heraf godt 3000 i Silkeborg.