10 lokalsamfund griber affaldssækkene

Bjarne Gregersen 

Hele den tidligere Gjern Kommune er nu del af fælles dag for indsamling af affald

GJERN På søndag den 15. april er det den store affaldsindsamlingsdag i den tidligere Gjern Kommune.

Det er på den lokale forening Gjern Naturs initiativ og i samarbejde med områdernes lokalråd, borgerforeninger og en enkelt fiskeriforening, at der hvert eneste år bliver ryddet grundigt op i en række byer, landsbyer og lokalsamfund.

Denne gang er der organiseret indsamling og oprydning i Skorup, Fårvang, Truust, Horn, Grauballe, Sminge, Sorring, Toustrup, Gjern og Voel.

Dermed er det i år første gang, at alle lokalsamfund i den tidligere kommune, der er enige om at foretage affaldsindsamlingen den samme dag.

Oprydningen foregår langs gader og veje og på lokalområdernes grønne arealer.

Er man forhindret i at deltage på selve dagen, kan man forinden få udleveret en indsamlingspose i forvejen og påtage sig at rydde op på en specifik strækning. På selve indsamlingsdagen får man også udleveret indsamlingsposer samt gule refleksveste, så man kan færdes mere trygt i vejsiderne.

Når affaldet er samlet sammen, har Silkeborg Kommune lovet at bortskaffe resultatet af dagens arbejde.

Forplejning
En række af områdets dagligvarebutikker samt en af kroerne sponsorerer lidt forplejning til indsamlerne, og blandt andet i Gjern tænder borgerforeningen op i grillen og tænder for popcornmaskinen, så der efter indsamlingen vanker pølser og popcorn.

Igen i år vil der være en konkurrence om, hvem der finder det mest mærkelige eller specielle affald. Indsamlingen starter de fleste steder mellem kl. 9 og 10.