Efter tyvetogter: Politiet advarer om efterskole-tyverier

Pia Egeberg 

Politiet går nu ud og advarer andre uddannelsesinstitutioner og efterskoler efter de seneste dages computer-tyverier

SILKEBORG Politiet melder nu ud, at efterskoler og uddannelsesinstitutioner skal være opmærksomme på tyve.

Politiet advarer på baggrund af den seneste tids tyverier af bærbare computere på netop uddannelsesinstitutioner og efterskoler i og omkring Silkeborg.

- De skal være ekstra opmærksomme de kommende dage, da det kan være samme gerningsmænd, der er på tur rundt i området, og derfor har startet en bølge af tyverier i samme stil, siger Bent Smedegård fra Herning Politi.

Indtil videre har Silkeborg Efterskole, Lystruphave Efterskole, Via University College og Sygeplejeskolen i Silkeborg har haft besøg af ubudne gæster, som er sluppet væk med en masse bærbare computere.

Og Herning Politi kunne i dag meddele, at også Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm har rettet henvendelse til politiet. De har også fået stjålet et ukendt antal computere. Her var ukendte gerningsmænd gået ind på elevernes ulåste værelser. Det skete ved 18 tiden tirsdag aften. På Silkeborg Efterskole slap tyven væk med 27 computere.

- Vi ser tit, når tyverierne ligner hinanden, at gerningsmændene kommer langvejs fra og er taget på tur rundt i landet, og derfor kan det ske andre steder i området. Efter nogle dage er gerningsmændene så væk igen, siger Bent Smedegård.