Hjemsøges af tyveknægte: Efterskoler ramt af computer-tyveri

Adam Haff 

Flere uddannelsesinstitutioner blev tirsdag hjemsøgt af tyveknægte. Fra eleverne på Lystruphave Efterskole blev der stjålet 27 computere

SILKEBORG/BRYRUP Tirsdag blev to efterskoler og et uddannelsestilbud i Silkeborg udsat for tyverier af bærbare computere.

Sagerne kommer få dage efter lignende tyverier fra Via University College og Sygeplejeskolen i Silkeborg.

På Silkeborg Efterskole skete tyverierne mellem klokken 18 og 18.30. Det var på det tidspunkt eleverne var samlet for at få aftensmad.

En ukendt gerningsmand så sit snit til at stjæle 27 computere fra elev-værelserne. Vidner bemærkede en sort varebil og en anslået 20-30-årig mand, der kan have relation til tyveriet.

Manden blev set, da han gik ind på nogle værelser. Han beskrives som dansk. Manden var 175-180 centimeter høj og havde brunt, kort hår. Han havde sort skæg og briller.

Tyveriet skete nogenlunde samtidig med, at der ved 18-tiden også blev stjålet computere fra Lystruphave Efterskole i Bryrup.

Politiet har ikke en samlet opgørelse, men også herfra kan der være stjålet mange computere. To mænd, hvoraf den ene havde kort hår i siderne og længere hår på toppen af hovedet, blev set på stedet. Mændene beskrives som »brune i huden«.

De kørte i en lys/grå firma-varebil med grønne striber. På bilen stod angiveligt et firmanavn på få bogstaver, muligvis noget med »EL«. Og nummerpladen begyndte med »XP« eller »JP«.

Tidligere på dagen blev der mellem klokken 15.10 og 15.50 stjålet tre bærbare computere fra institutionen Bo/Skole/Job på Stavangervej i Silkeborg.

Politiet kender ikke den samlede værdi, men alene tyveriet på Silkeborg Efterskole kan andrage mere end 100.000 kroner.

- Det kan jo være svært at dæmme op for den slags tyverier. Skolerne er jo ikke aflåste og man har normalt jo ikke mistanke til besøgende. Men et eller andet bør skolerne nok foretage sig for at undgå gentagelser, siger politiassistent Flemming Just fra politiet i Silkeborg.