BSV-sejr og højspænding i Kolding

Peter A. Sørensen 

BSV’erne fik en uhyre vigtig sejr i det første slutspilsopgør, selvom holdet i et par omgange var rystede. Med de to point har holdet allerede slået hul til forfølgerne

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborgs ligahold fik den bedst tænkelige start på slutspillet, da det svære opgør i Sydbank Arena i Kolding blev vundet med 27-32.

Dermed har BSV’erne et forspring på tre point til både KIF Kolding København og Nordsjælland, der tabte hjemme til GOG. Det er noget nær perfekt.

BSV’erne fik også en glimrende start i Kolding. KIF’erne har de seneste år haft det mere end svært med Bjerringbro-Silkeborg, og det fortsætte i kampens start. BSV-offensiven var velsmurt, og gæsterne havde ikke de store problemer med at score.

Samtidig havde KIF Kolding store problemer med selv at komme på tavlen, selvom hjemmeholdet konstant spillede syv mod seks i angrebet. Så efter 16 minutter var stillingen 5-10.

BSV-overtaget fortsatte halvlegen ud, selvom KIF’erne fik reduceret en anelse til 13-17 ved pausen.

Et kvarters afslapning gjorde ikke noget godt for BSV’erne. Kolding fik pludselig gang i spillet, og da holdet holdet kom på 18-20 og fik straffekast lignede det højspænding, hvilket også fik Sydbank Arena i omdrejninger.

Men Spellerberg brændte straffekastet, og kort efter var BSV-forspringet igen på fem mål - og stemningen på vej ned.

En kontroversiel kendelse med 22 minutter igen tændte op under opgøret. Sebastian Skube blev smidt ud for film, hvilket tv-billederne ikke bakkede op, og det rystede BSV’erne.

Jakob Lassen nåede at brænde et straffekast i den dårlige periode, og så stod der pludselig 25-27 med seks minutter igen, mens hjemmepublikummet lugtede blod.

En af BSV’s store spillere, Nikolaj Øris holdt dog hovedet koldt, og så tog Skube hævn overfor det publikum, der havde forfulgt gennem det meste af kampen og scorede to gange.

Det afgjorde reelt kampen.

BSV’erne spiller allerede igen på lørdag, hvor Nordsjælland gæster Jysk Arena.