Forårsudstilling på Ryvej

Billedkunstner og keramiker udstiller i galleriet Kombination

KUNST Kombination på Ryvej i Salten Skov har på lørdag den 14. april fernisering på galleriets forårsudstillng.

Udstillingen viser værker af billedkunstner Maja Meisner Vendelbo fra Viborg og keramiker Leif Larsen fra Rudkøbing. Begge kunstnere vil være til stede ved ferniseringen.

Maja Meisner Vendelbo er uddannet på Academy of fine arts i Sankt Petersborg i Rusland og underviser til daglig i klassisk tegning på The Drawing Academy i Viborg.

Som kunstner lader hun sig inspirere af lys, farver og former samt den nære verden.

- Det kan være alt fra blomster på mit bord, en gammel bygning i dagens første solstråler eller en bearbejdelse af Nordens mytologi, Skandinaviens smukke farver og den rå og vindblæste natur, fortæller hun.

Oftest er det dog mennesker, som fanger hendes opmærksomhed.

- Jeg leder efter både det smukke, glade, triste, eftertænksomme og det drillende menneske, samtidig med at jeg studerer mennesket for at forbedre mig som en håndværker af kunsten, siger hun.

Leif Larsen er uddannet som keramiker hos Bodil Marie Nielsen i København i 1965. Han har arbejdet i Albisola i Italien 1968 og i Sverige hos Brandi Keramik i 1969.

I 1971 flyttede han til Langeland og etablerede i 1972 værksted sammen med min kone Lizzi. De arbejdede sammen til 1988, hvor hun begyndte at væve, og parret flyttede i 1989 til Rudkøbing og åbnede forretningen Keramik & Væv.

Leif Larsen arbejder med keramisk brugskunst, der ofte antager skulpturelle dimensioner. Han går aldrig på kompromis med hensyn til forholdet mellem form og funktion og har en forkærlighed for det fine og spinkle.

Dekorationerne består af enkle og stilfærdige rytmiske forløb af linjer, kvadrater og bearbejdede grundformer.