Legendarisk band til Them

Christian Kloch Larsen 

Secret Oyster på plakaten i Toftebjerg Them Bibliotek og Medborgerhus torsdag 19. april

MUSIK Et af Danmarks mest succesfulde orkestre tilbage i 1970’erne, Secret Oyster, er på vej til Them, hvor Kulturstafetten har det legendariske band på plakaten torsdag 18. april i Toftebjerg Them Bibliotek og Medborgerhus. Secret Oyster skabte sig i sin tid et navn på den internationale scene for det, der siden fik betegnelsen elektrisk jazz eller fusion.

Udover at spille et meget stort antal koncerter i Norden og Europa turnerede de i perioder med Captain Beefheart og Herbie Hancock i England og Tyskland samt med blandt andre Weather Report, Shakti og George Duke.

Gruppen fik kultagtig status og efter opløsningen i 1977 udgav det amerikanske pladeselskab Laser’s Edge alle fire oprindelige Secret Oyster-albums.

På denne baggrund blev Secret Oyster i 2007 inviteret til at deltage i flere festivaler i USA, og dermed var den legendariske og stilsættende gruppe gendannet.

De meget succesfulde USA-koncerter blev fulgt op af flere turnéer i Danmark.

I 2018 er Secret Oyster således igen på landevejen og med i bandet er guitarist Claus Bøhling, Karsten Vogel, sax, Daniel Fridell, keyboards, Assi Roar på bas og bag trommer Ole Streenberg.

Her på kulturredaktionen er vi ind i mellem i det nostalgiske hjørne, så denne uges anbefaling herfra er koncerten med Secret Oyster i Them næste torsdag.