SMT indbyder igen til duatlon

Bent Nørgaard 

Årets udgave løbes og cykles søndag den 22. april med udgangspunkt fra Gødvadskolen

SILKEBORG Søndag den 22. april er det igen tid for at få testet formen i kombinationen løb og cykling, når SMT-Silkeborg indbyder til Duathlon Silkeborg. Efter mere end 20 års pause genoptog SMT-Silkeborg i 2016 konkurrencer i duatlon, og 22. april konkurreres der for tredje gang i »nyere tid«.

Konceptet er stort set det samme som de to foregående år. Der er igen i år start i grupper for at få deltagerne fordelt i mindre klumper, så der ikke bliver for voldsom trængsel.

Vejene på ruten er nemlig ikke afspærret, så deltagerne skal respektere de almindelige færdselsregler, og derfor går det ikke at have 2-300 cykelryttere i en stor flok. Der er seedning til grupperne, så man starter med andre deltagere i nogenlunde samme tempo. Nyt i år er også en udbygning af tidtagningen, så deltagerne får mellemtider ved skiftene mellem cykling og løb.

Deltagerne kan vælge mellem to distancer. Den korte er med 2,5 km løb, 15 km cykling og 2,5 km løb. Ved den lange dobles der op.

Løbet bliver på stier og veje omkring Gødvadskolen. Den 15 km lange cykelrute er på strækningen Østre Højmarksvej, Nørreskov Bakke, Nebelgårdsvej, Nebelvej, Dalsgårdevej, Allinggårdsvej, Porskærvej, Resendalvej og tilbage ad Østre Højmarksvej.

Konkurrencen henvender sig først og fremmest til motionister, og distancerne er derfor også overkommelige. Men naturligvis er hurtige folk også velkomne. Der er en aldersgrænse på minimum 12 år.

Deltagertallet er begrænset til 300 - flere er der ikke plads til på cykelruten.

Tilmeldingsfristen til Duathlon Silkeborg er 16. april. Hvis der ikke er udsolgt, vil der dog være mulighed for eftertilmelding på dagen.