En dejlig sommerdag på Samsø

På endagstur får vi sightseeing, flæske-steg og æblekage

Samsøs fortrinligheder kan ogå fornemmes på et dagsbesøg 12. juni, hvor man ser lidt af såvel de små landsbyer som den dejlige natur både på syd- og nordøen. Man får selvsagt ikke så meget med som på todagsturen, men kommer alligevel hjem med en god fornemmelse af, hvad den dejlige ø, har at byde på. Det kan være en appetitvækker til et senere besøg. Denne tirsdagstur er med Ans Rejser som teknisk arrangør, og bussen kører fra Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 06.55 og klokken 07. Morgenkaffe og brød undervejs i bussen, inden vi når til Hou, hvorfra vi sejler klokken 09.30. Lokalguiden står klar til at tage imod os i Sælvig en time senere, og rundturen på sydøen begynder.

Fiskekutter i restauranten
De mange grøntsagslandbrug, Brattingborg og små landsbyer passeres og på et tidspunkt gør vi holdt ved Svanegården i Permelille, hvor der sælges landskendte Samsø-specialiteter heriblandt snapsen, som vi også får at smage.

Klokken 12 har vi bestilt middag bestående af flæskesteg med traditionel tilbehør og æblekage. Middagen spises på Restaurant Dokken, der ligger i et gammelt skibsværft og den sidste fiskekutter ligger stadig på bedding inde i restauranten.

Godt mætte går turen mod nord over Langemark, Besser og Alstrup med æbleplantager og vinmarker - videre ud til Sælvigbugten. Med en afstikker over Stavns får man den fineste udsigt over Sælvigbugten mod vest og Stavnsfjorden mod øst og den berømte vikingekanal, Kanhavekanalen, der er gravet gennem Samsø, hvor øen er smallest. Turen langs fjorden fører os herefter til Langør, øens ældste og eneste naturlige havn.

De fredede og meget betagende Nordby bakker kommer vi også igennem, inden vi gør stop i Nordby med det berømte gadekær og klokketåret. Her snupper vi en kop frisk brygget kaffe med kage ved bussen inden vi kører tilbage til Sælvig og sejler hjemad mod fastlandet. Hjemkomst i Silkeborg, Herning og Ikast mellem klokken 18.15 og 19.15.

Prisen for turen er for avisens abonnenter 630 kroner. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 680 kroner.

I prisen er inkluderet: Buskørsel, morgenbakke med kaffe og brød, færge til Samsø t/r, lokalguide under hele opholdet, sightseeing på øen, to-retters middag på Dokken, eftermiddagskaffe med kage ved bussen.

Tilmelding til Læserklubben på [email protected] eller på tlf. 96263756/87228469